KEPUTUSAN PERLAWANAN MALAYSIA VS SINGAPURA - PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Jongotai Ahad, 25 November 2012 0 comments
Keputusan penuh perlawanan Malaysia vs Singapura dalam kejohanan Piala Suzuki AFF 2012, 25 Nov 2012 berkesudahan dengan kemenangan berpihak kepada Singapura 3 - 0 ke atas Malaysia. Status Malaysia sebagai juara bertahan Piala AFF 2010 dan juga tuan rumah bersama nampaknya tidak memberikan kelebihan kepada Harimau Malaya pada perlawanan pertama ini.
#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PERLAWANAN PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Jongotai 0 comments
Keputusan perlawanan Piala Suzuki AFF 2012. Laman Blog ini akan memaparkan keputusan penuh perlawanan Piala Suzuki AFF 2012 yang diadakan bermula 24 Nov 2012 hingga 22 Dis 2012. Tuan Rumah bagi Piala Suzuki AFF 2012 kali ini di host kan bersama Malaysia dan Thailand.

#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg

Baca Selengkapnya ....

ZAMRICH POWER COFFEE PRODUK KESIHATAN MENGUATKAN TENAGA BATIN LELAKI

Posted by Jongotai Selasa, 20 November 2012 0 comments
Memang tidak dapat dinafikan bahawa ZAMRICH Power Coffee adalah produk minuman kesihatan yang boleh menguatkan tenaga batin lelaki. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca blog Benjy. Nampaknya agak lama juga Benjy mendiamkan diri dalam penulisan blog bukan dah malas berceloteh tetapi keadaan yang kurang mengizinkan sejak akhir-akhir ini. Walaubagaimana pun itu bukanlah alasan kukuh untuk berdiam diri tetapi mungkin agak malas kerana diserang wabak ZAMRICH Power Coffee.

Gambar Sebenar Produk

Baca Selengkapnya ....

PENGURUSAN KEWANGAN PERIBADI : TAKTIK SERANGAN DAN BERTAHAN

Posted by Jongotai Isnin, 24 September 2012 2 comments
Siapa kata pengurusan kewangan peribadi tidak mempunyai taktik ? Jika anda nak tahu pengurusan kewangan peribadi juga mempunyai taktik serangan dan bertahan. Ingat main bola je ke ada taktik-taktik ni ? zaman sekarang ni seseorang sukar untuk berjaya jika tidak mempunyai taktik dan strategi. Lainlah terjumpa wang RM 1 billion semasa mencari duit syiling 50 sen yang jatuh di dalam rumpunan lalang. Salam sabahat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebut je pasal kewangan peribadi ramai yang buat tak ambil peduli termasuk diri Benjy sendiri. Bagi golongan makan gaji, standardlah awal bulan senyum nak mampos tetapi selang seminggu muka kembali sedih macam kena lempang isteri ke-2 (bagi yang kahwin 2). Kenapa boleh jadi macam tu ? ... mungkin senyum juga memerlukan strategi dan taktik kot ...he..he..he..he..

Gambar terjumpa di Google search


Baca Selengkapnya ....

CERITA STUDY DI OUM - TAK SANGKA LULUS SEMESTA PERTAMA

Posted by Jongotai Khamis, 20 September 2012 0 comments
Cerita pertama Benjy study di OUM pun bermula. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Mungkin cerita kali ini agak membosankan anda .. Ya betul ! ... mana tidaknya, kali ini cerita Benjy agak peribadi sikit. Selepas berfikir 7-8 kali akhirnya Benjy membuat keputusan yang sungguh berisiko iaitu sambung belajar di OUM. Saudara Aziz Ali dalam bukunya bertajuk 'Jutawan dari planet Jupiter' ada menyebut bahawa salah satu pelaburan yang menguntungkan ia pendidikan. Benjy percaya juga hasil tulisannya itu namun selain daripada satu pelaburan, menyambung pelajaran juga disifatkan Benjy sebagai berani berhadapan dengan risiko. Ya betul ! ... ia satu risiko !... jika anda tidak setuju tak apa kerana setiap manusia mempunyai pendapat dan pandangannya sendiri.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

VIDEO INNOCENCE OF MUSLIM : HASIL CIPTAAN SYAITAN SAM BACILE

Posted by Jongotai Isnin, 17 September 2012 1 comments
Video Innocence of Muslim adalah hasil ciptaan dan arahan syaitan yang bernama Sam Bacile. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Tidak dapat dinafikan bahawa setiap manusia mempunyai pandangan yang berbeza. Setiap manusia mempunyai pendapatnya yang tersendiri. Setiap manusia tidak lari dari melakukan kesilapan. Namun adakah syaitan yang bernama Sam Bacile telah melakukan kesilapan ? atau mungkinkan syaitan Sam Bacile ini telah melakukan kesalahan ? Pada Benjy syaitan Sam Bacile tidak melakukan kesilapan mahupun kesalahan tetapi syaitan Sam Bacile telah melakukan bencana yang menyebabkan manusia berbunuhan dan jika keadaan ini tidak ditangani dengan baik ia akan menyebabkan Peperangan Dunia Ke-3 antara Islam dan Kristian.  

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

SELAMAT HARI MALAYSIA KE-49

Posted by Jongotai Sabtu, 15 September 2012 0 comments
Selamat Hari Malaysia ke-49 kepada semua blogger, rakan-rakan dan pembaca-pembaca rakyat Malaysia yang Benjy hormati. Hari Malaysia adalah hari yang amat bersejarah dan perlu diingati dan dihayati oleh semua rakyat Malaysia. Tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud di bumi. Ya betul !, tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud dan ungkapan 1Malaysia yang dilaungkan oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Sri Najib tidak akan berlaku. Justru itu, artikel Benjy ini lebih menjurus kepada pengertian sebenar Hari Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.