PROJEK PERUMAHAN PERCUMA - GEMBIRA TERPILIH

Posted by Jongotai Isnin, 28 Mei 2012 0 comments
Projek perumahan percuma yang telah dirancang setahun yang lalu akhirnya dapat diilhamkan sepenuhnya tahun ini. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dua hari yang lepas Benjy ada menerima sepucuk surat kiriman pos laju dan hati berdebar-debar melihat logo surat itu kerana ia mengingatkan Benjy kepada permohonan Benjy untuk menyertai satu projek. Selepas sampul dibuka, Benjy terus membaca perenggan yang paling akhir sekali dan tercatat "tahnian anda diterima menyertai projek perumahan percuma bagi syarikat ..dot..dot..dot... Jika anda bersetuju dengan tawaran ini sila tandatangan dan kirimkan semula ke alamat tertera" Fuhhh ! .... gembira nak mampos rasa dihati tidak terhingga, akhirnya hasrat menyertai projek perumahan percuma tercapai juga.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

HARGA 1MALAYSIA PAD RM 999.00 - 1PAD

Posted by Jongotai Jumaat, 25 Mei 2012 0 comments
Wow ! harga 1Malaysia Pad (1Pad) RM 999.00 je ? pasti meletup ni beb ! Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat tablet sekalian. Tak kala ramai yang berebut-rebut membeli Samsung Galaxy Tab 10.1 dan Samsung Galaxy Tab 7, di tengah keriuhan orang ramai mengatakan kehebatan iPad Baru dan pelbagai telefon pintar yang seolah-olah bertindak sebagai tablet dan ditengah-tengah rakyat Malaysia membantu dan memberi sorakan pasukan kesukaan mereka dalam peperangan cyber final PRU Cup edisi ke-13 di antara BN dan PR muncul satu senjata baru serba moden yang bakal mengegarkan peperangan cyber menjelang final PRU Cup 13 - 2012. Senjata baru yang dimaksudkan tidak lain dan tidak bukan 1Malaysia Pad atau nama glamournya 1Pad yang dilancarkan baru-baru ini.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

PUTUS CINTA ? JANGAN RISAU KITA SAMBUNGKAN CINTA ITU SEMULA

Posted by Jongotai 0 comments
Anda putus cinta ? jangan risau kita sambungkan cinta itu semula kerana tiada yang mustahil untuk kebahagian anda. Jangan biarkan emosi menguasai anda kerana jika dibiarkan putus cinta boleh membunuh anda. Ketahuilah bahawa, anda bukan sendirian kerana ramai di luar sana boleh membantu anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan insan-insan yang tengah sedih kerana putus cinta. Beberapa minggu yang lalu Benjy ada menonton berita yang menyiarkan seorang lelaki cuba melompat dari atas jambatan Pulau Pinang kerana putus cinta. Aduhh ! ... Benjy terkejut juga kenapa boleh jadi macam tu ? Adakah cinta itu adalah segalanya sehinggakan anda sangup membunuh diri ? Walaupun Benjy bukanlah pakar juru runding bagi insan yang putus cinta, mungkin sedikit pandangan dan idea Benjy ini boleh di amalkan terutamanya yang betul-betul kecewa akibat putus cinta.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS CHINA

Posted by Jongotai Rabu, 23 Mei 2012 0 comments
Keputusan Suku Akhir Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs China menyaksikan kekalahan Malaysia 0-3 kepada pasukan pilihan pertama tersebut. Seperti yang telah diduga, skuad badminton Malaysia belum lagi mampu melukakan skuad badminton China yang menang bergaya ketika bertemu di Suku Akhir. Daripada penelitian Benjy, Malaysia mungkin mara ke Separuh Akhir jika berjaya menundukkan Denmark ketika perlawanan akhir peringkat kumpulan 22 Mei 2012 yang lepas.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search



Baca Selengkapnya ....

MUHAMMAD NAZMI FAIZ MANSOR SAH MILIK SC BEIRA-MAR

Posted by Jongotai Selasa, 22 Mei 2012 0 comments
Muhammad Nazmi Faiz Mansor sah milik SC Beira-Mar selepas pemain muda Malaysia itu menandatangani kontrak 3 tahun dengan kelab Division 1 Portugal tersebut. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air. Jika satu ketika dahulu penyerang sensasi negara Safee Sali bergelar jutawan selepas menyambung kontrak dengan Pelita Jaya FC kini Muhammad Nazmi Faiz Mansor pula mencipta rekod pemain Malaysia pertama bermain di liga Eropah. Sememangnya Nazmi layak bermain dengan pasukan SC Beira-Mar kerana dia masih muda dan mempunyai bakat yang tidak dimiliki oleh lain-lain pemain seumur dengannya.

Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS DENMARK

Posted by Jongotai 0 comments


Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Denmark menyaksikan Malaysia tewas 3-2 dan menduduki naib johan Kumpulan C di belakang Denmark. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Seperti yang dijangka kebanyakan penganalisis badminton Malaysia menjangkakan pasukan badminton Malaysia belum boleh bersaingan untuk merebut Piala Thomas 2012. Masin betul mulut mereka ni, bukan sahaja tewas 2-3 kepada Denmark tetapi Datuk Lee Chong Wei mengalami kecederaan pergelangan kaki dan menarik diri dari perlawanan ketika mendahului 2-0 di set pertama kepada pemain Denmark Peter Hoeg Gade.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS AFRIKA SELATAN

Posted by Jongotai Isnin, 21 Mei 2012 0 comments

Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Afrika Selatan menyaksikan Malaysia menang selesa 5-0 sepertimana yang dijangka. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Afrika Selatan bukanlah pasukan yang handal dan skuad Piala Thomas 2012 Malaysia menjadikan pertemuan ini sebagai latihan pemanas badan sebelum bertemu Denmark pada 22 Mei 2012. Pasukan Malaysia hanya memerlukan 1 jam 54 minit untuk mengutip 5 mata penuh dan kesemua pemain mencipta kemenangan kurang dari 30 minit. 

Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search

Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.