Memaparkan catatan dengan label CERITA MASYARAKAT. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label CERITA MASYARAKAT. Papar semua catatan

CERITA STUDY DI OUM - TAK SANGKA LULUS SEMESTA PERTAMA

Posted by Jongotai Khamis, 20 September 2012 0 comments
Cerita pertama Benjy study di OUM pun bermula. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Mungkin cerita kali ini agak membosankan anda .. Ya betul ! ... mana tidaknya, kali ini cerita Benjy agak peribadi sikit. Selepas berfikir 7-8 kali akhirnya Benjy membuat keputusan yang sungguh berisiko iaitu sambung belajar di OUM. Saudara Aziz Ali dalam bukunya bertajuk 'Jutawan dari planet Jupiter' ada menyebut bahawa salah satu pelaburan yang menguntungkan ia pendidikan. Benjy percaya juga hasil tulisannya itu namun selain daripada satu pelaburan, menyambung pelajaran juga disifatkan Benjy sebagai berani berhadapan dengan risiko. Ya betul ! ... ia satu risiko !... jika anda tidak setuju tak apa kerana setiap manusia mempunyai pendapat dan pandangannya sendiri.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

VIDEO INNOCENCE OF MUSLIM : HASIL CIPTAAN SYAITAN SAM BACILE

Posted by Jongotai Isnin, 17 September 2012 1 comments
Video Innocence of Muslim adalah hasil ciptaan dan arahan syaitan yang bernama Sam Bacile. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Tidak dapat dinafikan bahawa setiap manusia mempunyai pandangan yang berbeza. Setiap manusia mempunyai pendapatnya yang tersendiri. Setiap manusia tidak lari dari melakukan kesilapan. Namun adakah syaitan yang bernama Sam Bacile telah melakukan kesilapan ? atau mungkinkan syaitan Sam Bacile ini telah melakukan kesalahan ? Pada Benjy syaitan Sam Bacile tidak melakukan kesilapan mahupun kesalahan tetapi syaitan Sam Bacile telah melakukan bencana yang menyebabkan manusia berbunuhan dan jika keadaan ini tidak ditangani dengan baik ia akan menyebabkan Peperangan Dunia Ke-3 antara Islam dan Kristian.  

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

SELAMAT HARI MALAYSIA KE-49

Posted by Jongotai Sabtu, 15 September 2012 0 comments
Selamat Hari Malaysia ke-49 kepada semua blogger, rakan-rakan dan pembaca-pembaca rakyat Malaysia yang Benjy hormati. Hari Malaysia adalah hari yang amat bersejarah dan perlu diingati dan dihayati oleh semua rakyat Malaysia. Tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud di bumi. Ya betul !, tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud dan ungkapan 1Malaysia yang dilaungkan oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Sri Najib tidak akan berlaku. Justru itu, artikel Benjy ini lebih menjurus kepada pengertian sebenar Hari Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CERITA DUIT DAN SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI

Posted by Jongotai Isnin, 27 Ogos 2012 0 comments
Cerita pasal duit dan sambutan Hari Raya Aidilfitri merupakan topik hangat yang diperkatakan oleh rakan-rakan sekerja Benjy sebaik bermula kerja pada hari ini 27/8/2012. Salam sejahtera kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca-pembaca yang budiman sekalian. Benjy percaya kedua-dua topik pasal duit dan sambutan Hari Raya Aidilfitri merupakan topik hangat yang diperkatakan kebanyakan orang pada hari ini 27/8/2012 dan mungkin akan berpanjangan hingga ke hujung minggu ini. Sambil-sambil rancak bercerita pasal Hari Raya ada juga terselit cerita-cerita pasal kena saman trafik serta terkejut bila pihak PDRM memasang kamera DSLR di sepanjang jalan-jalan utama untuk 'memberi tunjuk ajar' kepada pengguna jalanraya bagaimana cara memandu yang sepatutnya. Benjy rasakan tahun ini agak baik sedikit kerana kurang terdengar berita-berita kemalangan maut sepanjang sambutan Hari Raya Aidilfitri, sekadar 'cium bontot' biasalah kemalangan ni sering berlaku kat mana-mana.
 
 
Sumber : www.kartunisubi.com


Baca Selengkapnya ....

31 OGOS - SELAMAT HARI KEMERDEKAAN

Posted by Jongotai Ahad, 26 Ogos 2012 0 comments
Tarikh 31 Ogos 1957 dan 31 Ogos 1963 merupakan tarikh-tarikh penting yang perlu diingati oleh seluruh rakyat Malaysia. Mana tidaknya, pada tahun ini iaitu 31 Ogos 2012 Persekutuan Tanah Melayu menyambut hari kemerdekaan yang ke-55 dan Sabah (North Borneo) menyambut hari kemerdekaan ke-49. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca-pembaca dan pencinta sejarah tanah air. Benjy sungguh sedih apabila melihat iklan-iklan yang disiarkan di kaca television yang memaparkan dan menyatakan Negara Malaysia telah mencapai kemerdekaan ke-55 pada tahun 2012. Bagi Benjy Kementerian Penerangan perlulah menyatakan dengan jelas bahawa kemerdekaan ke-55 tahun telah dicapai oleh Persekutuan Tanah Melayu bukannya Negara Malaysia. Jika perkara ini berterusan ia akan melupuskan banyak sejarah silam yang penting dalam Negara Malaysia malah, memesongkan fakta sejarah yang sebenar.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PROJEK IC : SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA PERLU SIASAT VIDEO INI

Posted by Jongotai Khamis, 23 Ogos 2012 0 comments
PROJEK IC : SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA PERLU SIASAT VIDEO INI

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca, pemimpin-pemimpin tertinggi parti politik dan ahli-ahli Suruhanjaya Siasatan Diraja yang sedang membuat siasatan Projek IC di Sabah khasnya dan seluruh Malaysia amnya.

Sumber Gambar : Google

Baca Selengkapnya ....

HARI MALAYSIA - SEBENARNYA NEGARA MALAYSIA TIDAK PERNAH DIJAJAH

Posted by Jongotai Selasa, 21 Ogos 2012 0 comments
"HARI MALAYSIA - SEBENARNYA NEGARA MALAYSIA TIDAK PERNAH DIJAJAH"

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca-pembaca dan para pemimpin Negara Malaysia. Sebelum Benjy menghuraikan lebih lanjut tentang tajuk artikel di atas, Benjy ingin memaklumkan bahawa tujuan artikel ini ditulis sebagai pandangan peribadi Benjy berdasarkan fakta sejaran dan Perjanjian Penubuhan Malaysia pada 9 Julai 1963 di London. Jika ada yang tidak bersetuju dengan artikel ini, anda juga berhak menyuarakan pandangan anda di ruang komen di bawah.

Sumber Gambar : Google


Baca Selengkapnya ....

20 PERKARA TUNTUTAN RAKYAT SABAH SEBENARNYA TERKANDUNG DALAM PERJANJIAN PENUBUHAN MALAYSIA 9 JULAI 1963

Posted by Jongotai Isnin, 20 Ogos 2012 0 comments
Sebenarnya [fakta], 20 perkara yang dituntut oleh rakyat Sabah melalui perjuangan Parti STAR terkandung di dalam 11 PERKARA perjanjian penubuhan Malaysia yang ditandatangani oleh wakil-wakil kerajaan British, Persekutuan Tanah Melayu, Borneo Utara (Sabah), Sarawak dan Singapura pada 9 Julai 1963 di London yang juga dikenali sebagai Akta Malaysia 1963. Mungkin ada yang menyangka artikel Benjy kali ini berbau politik setelah sekian lama menyepi dalam penulisan blog. Namun Benjy ingin menjelaskan bahawa, artikel ini hanyalah sebagai pandangan peribadi Benjy mengikut fakta dan juga pengetahuan am sejarah Malaysia. Sebagai rakyat Sabah dan Malaysia, adalah menjadi tanggungjawab Benjy berkongsi pendapat yang menjadi persoalan kebanyakan rakyat Sabah menjelang PRU 13 nanti.

 Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

CERITA LUCAH ? ... CERITA LUCAH DAN VIDEO LUCAH DI INTERNET

Posted by Jongotai Sabtu, 14 Julai 2012 0 comments
Banyak sungguh cerita lucah di internat tidak kira apa bahasanya tetapi yang pastinya ia memang banyak. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sejak kebelakangan ini Benjy memang kurang aktif menulis blog sejak terlibat dengan satu projek maya dan kini telah menyambung pelajaran semula di Open University Malaysia (OUM). Namun apabila sesekali melawat blog sendiri, Benjy agak terkejut melihat blog Benjy ... bukannya terkejut apa tetapi trafiknya menjunam sungguh mengejutkan. Kalau dulu sehari traffic ke blog Benjy boleh maintain 1,000++ UV sehari tetapi kini hanya dalam lingkungan 450 - 550 sahaja UV sehari. Walaupun Benjy gembira sedikit kerana kekuatan SEO blog ini masih lagi ada walaupun post ini merupakan post ke-2 Benjy untuk bulan Julai 2012 ini.

Mengapa Google membiarkan gambar ini tersebar di internet ?

Baca Selengkapnya ....

VIDEO LUCAH DAN VIDEO LUCAH PERCUMA

Posted by Jongotai Isnin, 2 Julai 2012 0 comments
Dapatkan video lucah percuma dan panas di sini ! Video panas 3gp terbaru ! Video panas artis terbaru ! .... Itu adalah antara iklan-iklan yang Benjy lihat semakin berleluasa di internet ataupun kiriman SMS. Ia seolah-olah sudah menjadi trend rakyat Malaysia malah ia dijadikan business yang menguntungkan. Namun baru-baru ini Benjy mendapat info daripada rakan Benjy bahawa dia dalam proses perceraian dengan isterinya di sebabkan masalah hubungan seks. Aduh ! memang terkejut juga mendengarnya namun apa boleh buat, mungkin jodoh sudah tiada. Memandangkan beliau asyik sahaja menceritakan kisah perceraiannya, Benjy pun memberanikan diri bertanya lebih dekat lagi apakah yang beliau maksudkan masalah hubungan seks tu. Nampaknya beliau bersikap terbuka dan menjelaskan tidak puas melakukan hubungan seks dengan isterinya.
Sumber : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PROJEK PERUMAHAN PERCUMA - GEMBIRA TERPILIH

Posted by Jongotai Isnin, 28 Mei 2012 0 comments
Projek perumahan percuma yang telah dirancang setahun yang lalu akhirnya dapat diilhamkan sepenuhnya tahun ini. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dua hari yang lepas Benjy ada menerima sepucuk surat kiriman pos laju dan hati berdebar-debar melihat logo surat itu kerana ia mengingatkan Benjy kepada permohonan Benjy untuk menyertai satu projek. Selepas sampul dibuka, Benjy terus membaca perenggan yang paling akhir sekali dan tercatat "tahnian anda diterima menyertai projek perumahan percuma bagi syarikat ..dot..dot..dot... Jika anda bersetuju dengan tawaran ini sila tandatangan dan kirimkan semula ke alamat tertera" Fuhhh ! .... gembira nak mampos rasa dihati tidak terhingga, akhirnya hasrat menyertai projek perumahan percuma tercapai juga.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

PUTUS CINTA ? JANGAN RISAU KITA SAMBUNGKAN CINTA ITU SEMULA

Posted by Jongotai Jumaat, 25 Mei 2012 0 comments
Anda putus cinta ? jangan risau kita sambungkan cinta itu semula kerana tiada yang mustahil untuk kebahagian anda. Jangan biarkan emosi menguasai anda kerana jika dibiarkan putus cinta boleh membunuh anda. Ketahuilah bahawa, anda bukan sendirian kerana ramai di luar sana boleh membantu anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan insan-insan yang tengah sedih kerana putus cinta. Beberapa minggu yang lalu Benjy ada menonton berita yang menyiarkan seorang lelaki cuba melompat dari atas jambatan Pulau Pinang kerana putus cinta. Aduhh ! ... Benjy terkejut juga kenapa boleh jadi macam tu ? Adakah cinta itu adalah segalanya sehinggakan anda sangup membunuh diri ? Walaupun Benjy bukanlah pakar juru runding bagi insan yang putus cinta, mungkin sedikit pandangan dan idea Benjy ini boleh di amalkan terutamanya yang betul-betul kecewa akibat putus cinta.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

#VIDEO LUCAH - DAPATKAN VIDEO LUCAH PERCUMA DI SINI

Posted by Jongotai Khamis, 24 Mei 2012 1 comments
Kopi Power

#VIDEO LUCAH

Dapatkan video lucah percuma di sini ! Video lucah artis Malaysia terkini ! Langanan percuma video lucah untuk sebulan ! Video lucah percuma tidak perlu kad kredit ! dan macam-macam lagi bunyi iklan yang nampaknya semakin banyak di internet. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca sekalian.

Photobucket



#VIDEO LUCAH

Sejak sebulan dua ini Benjy sering terjumpa iklan-iklan video lucah di sidebar beberapa laman web dan blog Malaysia. Walaupun jumlahnya masih sedikit tetapi Benjy percaya jika dibiarkan ia akan menjadi bukit, tak tahulah bukit apa, tak kisahlah janji bukit. Keadaan ini amat membimbangkan kerana ia boleh dan telahpun mempengaruhi anak-anak muda terutamanya yang masih bersekolah.


Baca Selengkapnya ....

PENGHARGAAN SELAMAT HARI IBU

Posted by Jongotai Ahad, 13 Mei 2012 0 comments
Penghargaan sempena hari Ibu dan ucapan Selamat Hari Ibu kepada semua insan-insan yang bergelar ibu. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan semua ibu-ibu di seluruh dunia. Hari ini 13 Mei 2012 adalah hari Ibu Sedunia dan sememangnya insan-insan yang bergelar ibu memang patut diraihkan pada hari ini. 'So', bagaimanakah anda menghargai dan meraihkan hari ibu kepada ibu tersayang anda ? Tidak kisahlah macam mana pun yang penting kita ikhlas demi orang yang tersayang. Rasanya ungkapan 'Syurga di bawah telapak kaki ibu' masih lagi releven sehingga hari ini, betul tak ? Dan sempena hari yang istemewah ini, Benjy juga ada cara menghargai insan-insan yang tersayang ini.

Sumber Gambar : Google.com.my


Baca Selengkapnya ....

CERITA SKANDAL SEKS PEMIMPIN PARTI POLITIK BAIK PUNYA

Posted by Jongotai Isnin, 7 Mei 2012 0 comments
Nak tahu ke ? ada cerita skandal seks baik punya telah didedahkan melibatkan beberapa pemimpin parti politik. Cerita ini memang tengah hot sekarang ni sehinggakan nama pemimpin tersebut telah tersohor kerana skandal-skandal seksnya yang agak luar biasa. Namun ada orang berkata pemimpin ni kalau kat depan orang ramai pijak semut, semut pun tak mati, betapa baik dan bersopan santunnya beliau. Nampaknya semut yang dipijaknya belum sampai ajal lagi tetapi kalau dah ajal jangankan dipijak, ditiup angin pun mati semut tu. Maaflah pembukaan cerita ni agak sensitif sikit namun itulah yang terjadi sejak kebelakangan ini. Benjy pun pelik kenapa cerita-cerita sebegini cukup senang mendapat tempat dikalangan rakyat jelata berbanding isu-isu positif yang lebih berfaedah. Mungkin, Benjy hanya berkata mungkin sahaja ... mungkin rakyat Malaysia gila seks kot ... ha..ha..ha..ha.. (sorylah gurauan yang agak kasar sikit).

Gambar Hiasan daripada Google Search


Baca Selengkapnya ....

PENGAKUAN SEORANG BLOGGER LELAKI - BENJY TIDAK PUAS BILA MAIN DENGAN ....

Posted by Jongotai Rabu, 18 April 2012 0 comments
Kisah benar pengakuan Benjy sebagai seorang blogger lelaki bahawa, Benjy mengaku tidak puas main dengan .... Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca budiman semua. Pada satu masa dahulu Benjy ada terdengar ura-ura Kementerian Pendidikan ingin memperkenalkan subjek pendidikan seks di sekolah menengah. Namun sehingga kini ia seakan-akan senyap sunyi je. Banyak kata-kata pro dan kon yang didengari daripada bijak pandai yang menyokong dan membantah subjek ini diperkenalkan. Bagi Benjy, Benjy sentiasa menghormati keputusan semua orang kerana manusia itu berbeza. Apa yang Benjy fikir tidak sama dengan apa yang anda fikir.

Sekadar Gambar Hiasan
Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

ADA ORANG KATA BR1M MENIPU DAN TIDAK ADIL

Posted by Jongotai Selasa, 7 Februari 2012 0 comments
JIKA ANDA MASIH TIDAK MENERIMA HAK ANDA UNTUK BR1M INI, SILA KLIK SINI UNTUK TINDAKAN SUSULAN. JADILAH RAKYAT YANG BIJAK.

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Jika tiada angin masakan pokok bergoyang. Itulah peribahasa yang sesuai bagi cerita ini. "Hei Benjy, engkau dah dapat ke BR1M yang engkau apply hari tu ? ... aku baru dapat surat menyatakan aku tidak layak sedangkan jiran aku satu keluarga diaorang dapat". Itulah antara luahan seorang rakan sekerja Benjy. Bila Benjy selidik kembali gajinya hanya RM 2,300.00 mungkin ada sebabnya mengapa dia tidak dapat. Benjy juga ada apply BR1M di LHDN tetapi, tidak pasti layak ke tidak. Kalau mengikut syarat Benjy memang layak dan kini masih menunggu untuk menerima baucer tersebut. Bila sahaja mendengar luahan sahabat Benjy itu, Benjy pun mulalah mencari lagi luahan rakyat Malaysia benarkan BR1M ini menipu dan tidak adil.


Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.