Memaparkan catatan dengan label Blog dan Wang. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Blog dan Wang. Papar semua catatan

CARA BUAT DUIT ONLINE DENGAN BLOG - PENDAPATAN PERTAMA DARIPADA REVENUE HITS

Posted by Jongotai Ahad, 22 Februari 2015 0 comments
Info terkini cara buat duit online dengan blog dan apa yang menariknya ia berterusan dan berulang-ulang setiap bulan. Ramai blogger Malaysia sama ada baru, amatur, otai ataupun professional tidak asing dengan Nuffnang dan Google Adsense, kerana kedua-dua syarikat pengiklanan ini amat konsisten dengan bayaran kepada publishers. Malangnya tidak ramai blogger Malaysia yang berjaya membuka akaun Google Adsense kerana di khabarkan syarikat tersebut mempunyai rules yang amat ketat sejak kebelakangan ini. Walaupun begitu memiliki akaun Nuffnang suda cukup baik bagi seorang blogger baru kerana ia salah satu cara buat duit online dengan blog yang juga terbukti di Malaysia.

Bagi yang sukar membuka akaun Google Adsense, saya mencadangkan alternative kepada sebuah lagi syarikat pengiklanan luar negara iaitu Revenue Hits. Pada saya Revenue Hits juga adalah satu jalan cara buat duit online dengan blog yang amat fokus kepada kategori video. Jika anda ada blog yang amat berkaitan dengan video ataupun live streaming ia amat bertepatan dengan konsep pengiklanan di Revenue Hits. Namun ia juga sebenarnya boleh diolah untuk blog-blog biasa, terpulang sejauhmana creativiti anda menggunakan button dan icon yang disediakan oleh syarikat ini.


Selepas membaca dan study tentang Revenue Hits, saya percaya ia adalah salah satu cara buat duit online dengan blog yang terbaik. Saya telah mendaftar akaun Revenue Hits pada Disember 2014 dan dengan sabar serta beberapa setup kepada blog saya, akhirnya saya mendapat pendapatan pertama daripada Revenue Hits pada 20 Feb 2015 berjumlah USD 22.65 di dalam akaun PayPal saya. Terima kasih Revenue Hits.

 cara buat duit online

Email di atas dari PayPal mewakili Revenue Hits (MyAdWise Ltd.)
 cara buat duit online

Bukti pendapatan di atas (akaun PayPal)

Ciri-ciri menarik Revenue Hits :

1. Cara mendaftar senang dan pengesahan yang tidak ketat sama seperti membuka akaun Nuffnang.

2. Pendapatan akan dimasukkan terus ke dalam akaun PayPal, Wire Transfer ataupun Payoneer.

3. Minumum pengeluaran USD 20.00 untuk PayPal. (untuk cara lain kurang pasti)

4. Pengeluaran ada secara automatik setiap 20 haribulan setiap bulan bila pendapatan anda mencapai USD 20.00. Jika tidak ia akan di carry forward ke bulan berikutnya.

Anda berminat cara buat duit online dengan blog di Revenue Hits ? Sila daftar di sini --> Jika anda ada cara buat duit online dengan blog yang lain, bolehlah kongsikan bersama melalui ruang komen di bawah. Terima kasih.

Baca Selengkapnya ....

BEKERJA DI RUMAH SECARA ONLINE

Posted by Jongotai Rabu, 14 Januari 2015 0 comments
Bekerja di rumah secara online untuk pendapatan pasif RM 100 - RM 300 sebulan. Ianya percuma, tiada kos pengangkutan dan yang paling penting anda melakukannya tanpa paksaan mengikut masa anda sendiri, anda adalah bos kepada diri anda sendiri. Potensi pendapatan tidak terbatas ia bergantung kepada 100% kecekapan diri anda dan sememangnya saya merendah diri untuk membantu anda berjaya kerana tiada yang mustahil untuk pendapatan lebih kurang RM 300.00 sebulan. Mungkin anda tertanya-tanya apakah kerja di rumah secara online yang saya maksudkan. Tunggu dulu ! ... adakah anda seorang suri rumah sepenuh masa ? atau, seorang pelajar kolej/universiti yang memerlukan perbelanjaan tambahan semasa belajar? atau, gaji anda tidak cukup dan ingin mendapatkan pendapatan sampingan ? atau, anda ingin memenuhi masa lapang dengan bekerja secara online di rumah dan mendapat duit sampingan ? Jika anda dalam kategori yang saya maksudkan di atas, anda adalah calon yang sangat sesuai.

kerja di rumah secara online photo kerjadirumahsecaraonline.jpg

Baca Selengkapnya ....

ZAMRICH POWER COFFEE PRODUK KESIHATAN MENGUATKAN TENAGA BATIN LELAKI

Posted by Jongotai Selasa, 20 November 2012 0 comments
Memang tidak dapat dinafikan bahawa ZAMRICH Power Coffee adalah produk minuman kesihatan yang boleh menguatkan tenaga batin lelaki. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca blog Benjy. Nampaknya agak lama juga Benjy mendiamkan diri dalam penulisan blog bukan dah malas berceloteh tetapi keadaan yang kurang mengizinkan sejak akhir-akhir ini. Walaubagaimana pun itu bukanlah alasan kukuh untuk berdiam diri tetapi mungkin agak malas kerana diserang wabak ZAMRICH Power Coffee.

Gambar Sebenar Produk

Baca Selengkapnya ....

PENGURUSAN KEWANGAN PERIBADI : TAKTIK SERANGAN DAN BERTAHAN

Posted by Jongotai Isnin, 24 September 2012 2 comments
Siapa kata pengurusan kewangan peribadi tidak mempunyai taktik ? Jika anda nak tahu pengurusan kewangan peribadi juga mempunyai taktik serangan dan bertahan. Ingat main bola je ke ada taktik-taktik ni ? zaman sekarang ni seseorang sukar untuk berjaya jika tidak mempunyai taktik dan strategi. Lainlah terjumpa wang RM 1 billion semasa mencari duit syiling 50 sen yang jatuh di dalam rumpunan lalang. Salam sabahat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebut je pasal kewangan peribadi ramai yang buat tak ambil peduli termasuk diri Benjy sendiri. Bagi golongan makan gaji, standardlah awal bulan senyum nak mampos tetapi selang seminggu muka kembali sedih macam kena lempang isteri ke-2 (bagi yang kahwin 2). Kenapa boleh jadi macam tu ? ... mungkin senyum juga memerlukan strategi dan taktik kot ...he..he..he..he..

Gambar terjumpa di Google search


Baca Selengkapnya ....

CARA MENAIKKAN TRAFIK BLOG - KERJASAMA STRATEGIK DENGAN BENJY BLOGGER

Posted by Jongotai Selasa, 17 Julai 2012 0 comments
Nak tahu cara menaikkan trafik blog ? jika anda seorang otai blogger dan pakar SEO rasanya atikel ini 100% tidak sesuai dengan anda. Tetapi bagi yang baru berjinak-jinak dengan blog dan ingin mendapatkan trafik masuk ke blog anda, mungkin kerjasama strategik dengan Benjy Blogger sangat berguna untuk anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebenarnya hasrat ini telah lama Benjy fikirkan cuma agak malas mengarang sebuah entry je. Entah kenapa hari ini rajin pula nak mengetuk papan keyboard.
Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PEMBEKAL PENGEDAR DAN PEMBORONG BUAH KURMA

Posted by Jongotai Sabtu, 7 Julai 2012 0 comments
Anda ingin mencari pembekal, pengedar dan pemborang buah kurma ? Jangan risau sebab Benjy ada tips untuk anda mendapatkan buah yang paling sedap dan paling laris sempena bulan puasa nanti. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan pencari buah kurma. Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut 1 Ramadhan yang dijangka pada 21 July 2012 ini menandakan bermulanya bulan puasa. Sepanjang bulan Ramadhan ini sememangnya menjadi amalan dan tradisi umat Islam untuk memakan buah kurma apabila berbuka puasa. Bagi anda yang beragama Islam, sudahkah anda membeli buah kurma sepanjang bulan Ramadhan nanti ?

 Buah Kurma Keluaran Almah Sdn. Bhd.


Baca Selengkapnya ....

TOP 20 TRAFFIC REFERRAL BENJY BLOGGER MEI 2012

Posted by Jongotai Rabu, 13 Jun 2012 0 comments
Masa yang terluang ini Benjy gunakan untuk menghargai Top 20 Traffic Referral di benjyblogger[dot]com bagi bulan Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Seperti bulan-bulan yang sebelumnya, ini merupakan entry yang wajib untuk dimasukkan ke dalam blog Benjy setiap bulan. Semoga entry ini dapat mengeratkan lagi hubungan Benjy dengan semua blogger walaupun Benjy tidak seaktif dulu menulis blog dan blogwalking ke blog rakan-rakan maya. Jika ada masa kelapangan Benjy akan mengunjungi juga blog rakan-rakan dan tinggalkan komen sebagai tanda salam blogger.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

RUMAH PENGINAPAN DI KOLAM AIR PANAS PORING RANAU

Posted by Jongotai Ahad, 10 Jun 2012 0 comments

Rumah penginapan untuk disewa berhampiran Kolam Air Panas Poring, Ranau. Adakah anda merancang untuk bercuti di Kolam Air Panas Poring, Ranau ? Jika YA, kami ada berita gembira untuk anda. Kami menyediakan sebuah rumah penginapan yang diberi nama "PENGINAPAN D'NAMPASAN" untuk disewa dengan kadar berpatutan tetapi masih mengekalkan kualiti bertaraf 3 BINTANG.

Menikmati percutian adalah sesuatu yang menyeronokkan namun, kami memahami halangan utama yang membataskan aktiviti tersebut adalah faktor budget ataupun kos. Namun ia dapat diatasi apabila sesuatu percutian dirancang dengan teliti agar ia dapat dinikmati dengan penuh keseronokan dan meninggalkan memori-memori yang indah bersama orang yang tersayang.


Baca Selengkapnya ....

Kerjasama Exabytes dan MOLPay memudahkan pembayaran melalui internet

Posted by Jongotai Ahad, 3 Jun 2012 0 comments
Exabytes dan MOLPay telah menjalinkan kerjasama dalam dunia online bagi memudahkan pengguna internet membuat pembayaran secara Online. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dengan terjalinnay kerjasama ini, dijangka lebih 50,000 pengguna internet akan memilih menggunakan perkhidmatan ini kerana ia selamat dan bebas daripada risiko. Sila baca berita penuh di bawah.

Picture From : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN KEY PERFORMANCE INDICATOR (KPI) BENJYBLOGGER MAY 2012

Posted by Jongotai Sabtu, 2 Jun 2012 0 comments
Seperti biasa, Benjy akan membentangkan Laporan Key Performance Indicator (KPI) benjyblogger[dot]com bagi bulan Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Macam bulan-bulan yang lepas, entry laporan KPI Blog ini merupakan entry wajib bagi Benjy bagi menilai prestasi blog benjyblogger[dot]com setiap bulan. Benjy merasakan sebagai seorang blogger yang masih mentah dalam dunia blog, entry sebegini akan memberikan dorongan dan semangat kepada Benjy untuk terus menuliskan blog. Ia juga sebagai satu cara menganalisa, mencari kelemahan dan seterusnya memperbaiki kelemahan dalam blog Benjy. Secara tidak langsung ia juga membuka peluang rakan-rakan blogger memberi pandangan mereka sendiri tentang blog Benjy.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

BLOG CONTEST SEO LELAKI KACAK - RAHSIA JOMKONGSISTORY[DOT]COM TERBONGKAR

Posted by Jongotai Selasa, 15 Mei 2012 0 comments
Rahsia 'Lelaki Kacak' iaitu penulis blog Jomkongsistory[dot]com yang kini mendahului lain-lain peserta dalam contest blog SEO keyword 'Lelaki Kacak' terbongkar. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Perbualan Benjy dengan penulis blog Jomkongsistory[dot]com dalam beberapa jam telah memerangkap beliau dan akhirnya terlajak kata memberi tahu rahsia SEO menggunakan kata kunci tersebut.

Apa yang menaikkan semangat Benjy ialah apabila dia berkata entry Benjy bertajuk Lelaki Kacak Test Power Pertama juga adalah hebat walaupun kini di page #4 Google Search.



Baca Selengkapnya ....

NUFFNANG MENYUNTIK SEMANGAT DAN MEMBERIKAN SAYA HARAPAN

Posted by Jongotai 0 comments
Nuffnang menyuntik semangat dan memberikan saya harapan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ramai blogger gembira kerana Nuffnang memberikan mereka buffet earning namun bagi Benjy walaupun tidak diberikan buffet earning daripada Nuffnang tetapi Benjy tetap gembira kerana Nuffnang telah menyuntik semangat dan memberikan harapan kepada Benjy untuk terus menghasilkan penulisan dalam blog.

Logo Daripada : http://www.nuffnang.com.my/


Baca Selengkapnya ....

7 ORANG BLOGGER LULUS UJIAN (KDBB) APRIL 2012

Posted by Jongotai Khamis, 10 Mei 2012 0 comments
Hanya 7 orang blogger lulus ujian KDBB bagi bulan April 2012 daripada 56 blogger yang mengambil ujian tersebut. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Keputusan ujian KDBB telah pun dikeluarkan pada 9 April 2012 dan bagi blogger-blogger yang telah mengambil ujian tersebut bolehlah menyemaknya mulai dari tarikh tersebut. Walaupun Benjy tidak mengambil ujian tersebut, tetapi Benjy tumpang gembira dan mengucapkan tahniah kepada blogger-blogger yang lulus sebagaimana nama yang telah diumumkan. Bukan senang nak jadi blogger yang hebat, bukan senang nak dapat iklan berbayar mungkin, dengan lulusnya ujian KDBB ini syarikat-syarikat diluar sana akan mengiklankan produk mereka secara berbayar di dalam blog anda.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

WORDLESS WEDNESDAY 09 MEI 2012

Posted by Jongotai Rabu, 9 Mei 2012 0 comments

"Ada yang berminat ke " kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.



Baca Selengkapnya ....

BLOG SERIUS SANGAT KE ? CERIAKAN DENGAN PERISIAN HAPPY BLOG

Posted by Jongotai Selasa, 8 Mei 2012 0 comments
Blog serius sangat ke ? Apa kata ceriakan blog anda dengan perisian Happy Blog. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Menulis kandungan blog yang terlalu serius kadangkala membosankan pembaca dan lama kelamaan anda akan kehilangan pembaca dan trafik yang singgah ke blog anda. Adalah sebaiknya sebagai penulis blog kita menghasilkan entry yang seimbang ada cerita yang serius, cerita yang lawak, cerita sedih dan berbagai-bagai lagi kategori agar pembaca tidak terasa bosan apabila membaca hasil tulisan kita. Bagi anda yang selalu menulis blog dengan kandungan yang serius mungkin, anda boleh mewujudkan keceriaan dalam hasil penulisan anda tanpa mengubah isi kandungan sebenar. Betul ! walaupun isi kandungan anda serius ia akan berubah secara automatik menjadi ceria selepas menggunakan perisian Happy Blog.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

MEMOHON MENYERTAI PROJEK 100 BLOGGER KEPADA BRO FRAMESTONE

Posted by Jongotai Ahad, 6 Mei 2012 1 comments
Benjy baru sahaja memohon untuk menyertai Projek 100 Blogger kepada Bro Framestone semoga diterima hendaknya. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Bagi yang suda tahu berkenaan projek ini, mungkin Benjy Blogger agak terlambat untuk memohon projek ini tetapi, bagi yang belum tahu lagi ada baiknya anda membaca entry ini sehingga ke hujungnya kerana ia mungkin membantu anda selepas ini. Betul ! ... ia akan memberikan peluang kepada anda untuk memperolehi sedikit pendapatan melalui blog anda sekiranya anda berjaya di terima menyertai Projek 100 Blogger oleh Bro Framestone ini. Percayalah ! Pepatah ada berkata "yang bulat tidak datang bergolek, yang nipis tidak datang melayang" ia sama juga dengan rezeki dan kejayaan, kita perlu berusaha untuk mencapainya kerana tiada magik yang boleh membantu untuk mencapai tujuan tersebut.




Baca Selengkapnya ....

TOP 30 TRAFFIC REFERRAL BENJY BLOGGER APRIL 2012

Posted by Jongotai Khamis, 3 Mei 2012 0 comments
Terima kasih kepada Top 30 Traffic Referral di benjyblogger [dot] com bagi bulan April 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Selain daripada entry Laporan Key Performance Indicator (KPI) Bulanan, entry Top Referral juga merupakan entry wajib dalam blog Benjy setiap bulan. Tujuan entry ini dibuat tidak lain dan tidak bukan adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada sahabat blogger yang membawa trafik ke benjyblogger [dot] com. Selain itu entry ini juga diharapkan dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara Benjy dan lain-lain sahabat blogger yang hebat-hebat belaka.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN BULANAN KEY PERFORMANCE INDICATOR (KPI) BENJY BLOGGER APRIL 2012

Posted by Jongotai Selasa, 1 Mei 2012 0 comments
Pembentangan laporan bulanan 'Key Performance Indicator - KPI' Benjy Blogger bagi bulan April 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebagaimana yang Benjy nyatakan dalam laporan bulanan KPI pertama Benjy Blogger, entry ini merupakan entry wajib dalam blog Benjy setiap 1 haribulan setiap bulan. Tujuan laporan ini dibuat adalah untuk :

1. Melihat kekuatan dan kelemahan blog 'benjyblogger [dot] com'.

2. Hasil maklumat analisis kekuatan dan kelemahan tersebut akan digunakan sebagai 'tool' untuk mengasah dan menajamkan lagi skill blogging.

3. Mengekalkan dan melonjakkan motivasi diri untuk terus berblogging kerana ia adalah hobi yang sungguh menyeronokkan serta terapi minda sebagaimana yang disebut oleh blogger Md Anif. Anda boleh membaca entrynya berkenaan 'menulis blog sebgai satu terapi' di SINI

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

TAK SANGKA MY #TOSHIBAULTRABOOK LEBIH RINGAN DARIPADA .....

Posted by Jongotai Isnin, 23 April 2012 0 comments
Tak sangka My #Toshibaultrabook lebih ringan daripada .... Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Hari ini kepala Benjy berat mungkin silap setting awal pagi tadi kot. Puas reset tetapi sama juga tak ada perubahan. Telan 2 biji pil emm ... ini bukan pil khayal OK ! tetapi makin bertambah berat adalah. Mungkin ini ada kena mengena dengan beban kerja. Berat otak seorang dewasa lebih kurang 1.5 kg je tetapi Benjy dibebani dengan beban kerja bertimbun macam 1 rim kertas A4 70 gram/square meter. Laaaa .... patutlah berat je kepala Benjy rasa. Kalaulah ada My #Toshibaultrabook mesti beban otak berkurang kerana berat otak 1.5 kg + berat My #Toshibaultrabook 1.12 kg menjadikan jumlah keseluruhan 2.62 kg dan kalau setakat kerja bertimbun macam 1 rim kertas A4 70 gram/square meter kacang je tu otak dan My #Toshibaultrabook boleh settle punya he..he..he..he... Uikss ! baru sedar, rupanya My #Toshibaultrabook lebih ringan daripada berat otak seorang manusia dewasa.


The Toshiba Portégé Z830 UltrabookTM Inspired by Intel is the world’s lightest 13” UltrabookTM with the most complete set of ports. This post is brought to you by Toshiba and Intel. Join the conversation on the Toshiba Portégé Z830 Ultrabook, Inspired by Intel at www.facebook.com/ToshibaNotebookPC.


"Akhirnya berjaya juga sertai contest simple tetapi gegar daripada Denaihati.com" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.


Baca Selengkapnya ....

WORDLESS WEDNESDAY - PENGAJIAN PERINGKAT UNIVERSITI PERCUMA DI SINI

Posted by Jongotai Rabu, 18 April 2012 0 comments
Rupanya ada pengajian peringkat universiti percuma di Malaysia ni yer, Benjy tak tahu pula selama ni. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca budiman. Mungkin kita tak perlu lagi membuat pinjaman PTPTN selepas ini.


P/S : "Benjy golongan tengah-tengah, tak sokong dan tak bantah" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.


Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.