PROJEK PERUMAHAN PERCUMA - GEMBIRA TERPILIH

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 28 Mei 2012 0 comments
Projek perumahan percuma yang telah dirancang setahun yang lalu akhirnya dapat diilhamkan sepenuhnya tahun ini. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dua hari yang lepas Benjy ada menerima sepucuk surat kiriman pos laju dan hati berdebar-debar melihat logo surat itu kerana ia mengingatkan Benjy kepada permohonan Benjy untuk menyertai satu projek. Selepas sampul dibuka, Benjy terus membaca perenggan yang paling akhir sekali dan tercatat "tahnian anda diterima menyertai projek perumahan percuma bagi syarikat ..dot..dot..dot... Jika anda bersetuju dengan tawaran ini sila tandatangan dan kirimkan semula ke alamat tertera" Fuhhh ! .... gembira nak mampos rasa dihati tidak terhingga, akhirnya hasrat menyertai projek perumahan percuma tercapai juga.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

HARGA 1MALAYSIA PAD RM 999.00 - 1PAD

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 25 Mei 2012 0 comments
Wow ! harga 1Malaysia Pad (1Pad) RM 999.00 je ? pasti meletup ni beb ! Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat tablet sekalian. Tak kala ramai yang berebut-rebut membeli Samsung Galaxy Tab 10.1 dan Samsung Galaxy Tab 7, di tengah keriuhan orang ramai mengatakan kehebatan iPad Baru dan pelbagai telefon pintar yang seolah-olah bertindak sebagai tablet dan ditengah-tengah rakyat Malaysia membantu dan memberi sorakan pasukan kesukaan mereka dalam peperangan cyber final PRU Cup edisi ke-13 di antara BN dan PR muncul satu senjata baru serba moden yang bakal mengegarkan peperangan cyber menjelang final PRU Cup 13 - 2012. Senjata baru yang dimaksudkan tidak lain dan tidak bukan 1Malaysia Pad atau nama glamournya 1Pad yang dilancarkan baru-baru ini.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

PUTUS CINTA ? JANGAN RISAU KITA SAMBUNGKAN CINTA ITU SEMULA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Anda putus cinta ? jangan risau kita sambungkan cinta itu semula kerana tiada yang mustahil untuk kebahagian anda. Jangan biarkan emosi menguasai anda kerana jika dibiarkan putus cinta boleh membunuh anda. Ketahuilah bahawa, anda bukan sendirian kerana ramai di luar sana boleh membantu anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan insan-insan yang tengah sedih kerana putus cinta. Beberapa minggu yang lalu Benjy ada menonton berita yang menyiarkan seorang lelaki cuba melompat dari atas jambatan Pulau Pinang kerana putus cinta. Aduhh ! ... Benjy terkejut juga kenapa boleh jadi macam tu ? Adakah cinta itu adalah segalanya sehinggakan anda sangup membunuh diri ? Walaupun Benjy bukanlah pakar juru runding bagi insan yang putus cinta, mungkin sedikit pandangan dan idea Benjy ini boleh di amalkan terutamanya yang betul-betul kecewa akibat putus cinta.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

#VIDEO LUCAH - DAPATKAN VIDEO LUCAH PERCUMA DI SINI

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 24 Mei 2012 0 comments
Kopi Power

#VIDEO LUCAH

Dapatkan video lucah percuma di sini ! Video lucah artis Malaysia terkini ! Langanan percuma video lucah untuk sebulan ! Video lucah percuma tidak perlu kad kredit ! dan macam-macam lagi bunyi iklan yang nampaknya semakin banyak di internet. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca sekalian.

Photobucket



#VIDEO LUCAH

Sejak sebulan dua ini Benjy sering terjumpa iklan-iklan video lucah di sidebar beberapa laman web dan blog Malaysia. Walaupun jumlahnya masih sedikit tetapi Benjy percaya jika dibiarkan ia akan menjadi bukit, tak tahulah bukit apa, tak kisahlah janji bukit. Keadaan ini amat membimbangkan kerana ia boleh dan telahpun mempengaruhi anak-anak muda terutamanya yang masih bersekolah.


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS CHINA

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 23 Mei 2012 0 comments
Keputusan Suku Akhir Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs China menyaksikan kekalahan Malaysia 0-3 kepada pasukan pilihan pertama tersebut. Seperti yang telah diduga, skuad badminton Malaysia belum lagi mampu melukakan skuad badminton China yang menang bergaya ketika bertemu di Suku Akhir. Daripada penelitian Benjy, Malaysia mungkin mara ke Separuh Akhir jika berjaya menundukkan Denmark ketika perlawanan akhir peringkat kumpulan 22 Mei 2012 yang lepas.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search



Baca Selengkapnya ....

MUHAMMAD NAZMI FAIZ MANSOR SAH MILIK SC BEIRA-MAR

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 22 Mei 2012 0 comments
Muhammad Nazmi Faiz Mansor sah milik SC Beira-Mar selepas pemain muda Malaysia itu menandatangani kontrak 3 tahun dengan kelab Division 1 Portugal tersebut. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air. Jika satu ketika dahulu penyerang sensasi negara Safee Sali bergelar jutawan selepas menyambung kontrak dengan Pelita Jaya FC kini Muhammad Nazmi Faiz Mansor pula mencipta rekod pemain Malaysia pertama bermain di liga Eropah. Sememangnya Nazmi layak bermain dengan pasukan SC Beira-Mar kerana dia masih muda dan mempunyai bakat yang tidak dimiliki oleh lain-lain pemain seumur dengannya.

Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS DENMARK

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments


Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Denmark menyaksikan Malaysia tewas 3-2 dan menduduki naib johan Kumpulan C di belakang Denmark. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Seperti yang dijangka kebanyakan penganalisis badminton Malaysia menjangkakan pasukan badminton Malaysia belum boleh bersaingan untuk merebut Piala Thomas 2012. Masin betul mulut mereka ni, bukan sahaja tewas 2-3 kepada Denmark tetapi Datuk Lee Chong Wei mengalami kecederaan pergelangan kaki dan menarik diri dari perlawanan ketika mendahului 2-0 di set pertama kepada pemain Denmark Peter Hoeg Gade.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS AFRIKA SELATAN

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 21 Mei 2012 0 comments

Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Afrika Selatan menyaksikan Malaysia menang selesa 5-0 sepertimana yang dijangka. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Afrika Selatan bukanlah pasukan yang handal dan skuad Piala Thomas 2012 Malaysia menjadikan pertemuan ini sebagai latihan pemanas badan sebelum bertemu Denmark pada 22 Mei 2012. Pasukan Malaysia hanya memerlukan 1 jam 54 minit untuk mengutip 5 mata penuh dan kesemua pemain mencipta kemenangan kurang dari 30 minit. 

Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN PENUH PIALA THOMAS DAN PIALA UBER 2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 20 Mei 2012 0 comments
Benjy Blogger akan membawakan laporan penuh Piala Thomas dan Piala Uber 2012 bermula 20 Mei - 27 Mei 2012 yang berlangsung di Wuhan, China. Laporan ini akan di update dari semasa kesemasa dan juga akan membuat ulasan terperinci melibatkan Skuad Badminton Malaysia. Semoga laporan ini memenuhi informasi yang anda perlukan.
Logo Rasmi Piala Thomas dan Uber 2012 : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CHELSEA JUARA UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 19 Mei 2012 0 comments
Akhirnya Chelsea juara UEFA Champions League 2012 buat pertama kali dalam sejarah selepas menumpaskan Bayern Munich melalui sepakan penalti 4-3 apabila kedua-dua pasukan terikat seri 1-1 sehingga tamat masa 120 minit. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak sekalian. Pertemuan Chelsea vs Bayern Munich di final UEFA Champions League 2012 menyaksikan tumpuan atau pilihan utama diletakkan kepada kelab Jerman tersebut lebih-lebih lagi bermain sebagai tuan rumah. Namun, akhirnya The Blues yang belum pernah lagi menjuarai gelaran ini mencuri tumpuan selepas mengenepikan semua kritikan terhadap mereka sebelum ini dengan membawa pulang Trofi UEFA Champions League 2012 ke Stamford Bridge.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

HAFIZ JUARA KONSERT AKHIR MANIA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Hafiz juara konsert akhir Mania dan berjaya merangkul RM 500 ribu. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat hiburan tanah air sekalian. Persaingan konsert akhir Mania memang mendebarkan kerana kesemua artis-artis yang bertanding hebat-hebat belaka. Memandangkan program Mania ini adalah rancangan realiti maka, artis yang mempunyai ramai peminat dan peminat yang sanggup mengeluarkan wang poket mereka sendiri untuk membuang undian melalui SMS pasti idola mereka berjaya memenangi pertandingan ini. Buat sulung kali rancangan Mania ini dipertandingkan, Hafiz berjaya membuktikan bahawa bukan sahaja bakat yang ada padanya tetapi beliau juga membuktikan bahawa dia juga mempunyai ramai peminat dan sokongan peminat itulah menjulangnya menjadi juara Mania yang pertama.


Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KELANTAN JUARA PIALA FA 2012 BUAT KALI PERTAMA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Kelantan juara Piala FA 2012 setelah 3 kali beraksi di final. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air. Pertemuan mendebarkan Kelantan vs Sime Darby 94 minit telah menjawab semua persoalan dan sememangnya Kelantan menepati ramalan sebagai pasukan pilihan. Secara peribadi Benjy, keseluruhan perlawanan akhir Piala FA 2012 sungguh meriah dengan kehadiran lebih kurang 85 ribu kedua-dua penyokong di Stadium Nasional Bukit Jalil. Walaupun begitu bagi Benjy mutu permainan cuma ditahap sederhana sahaja dan masih banyak ruang yang masih boleh diperbaiki oleh kedua-dua pasukan.

KELANTAN (1 - 0) SIME DARBY FC
Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CALENDAR 2013 ADA 13 BULAN

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 18 Mei 2012 0 comments
Terkejur bila melihat Calendar 2013 ada 13 bulan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Secara normal dalam setahun ada 12 bulan tetapi entah mengapa calendar 2013 ada 13 bulan. Ketika Benjy meneliti secara penuh teliti memang betul calender 2013 memang ada 13 bulan. Jika anda tidak percaya, anda boleh melihat sendiri calendar tersebut. Dan selepas anda melihatnya pasti anda juga terkejut bahawa calendar tersebut ada 13 bulan.
Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA PATUT MENYERAHKAN GELARAN HARIMAU MALAYA KEPADA PASUKAN HOKI MALAYSIA

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 17 Mei 2012 0 comments
Pasukan Bolasepak Malaysia patut menyerahkan gelaran Harimau Malaya kepada pasukan Hoki Malaysia. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca, peminat bolasepak dan hoki Malaysia. Entry ini bukan untuk mengapi-apikan kedua-dua pasukan Malaysia ini, jauh sekali melaga-lagakan mereka macam ikan laga dalam botol kicap, tetapi sebagai satu pandangan peribadi yang ikhlas. Antara sukan bolasepak dan sukan hoki, kedua-duanya Benjy minat. Benjy mula main bolasepak sejak umur 7 tahun dan peringkat tertinggi main bola wakil sekolah untuk MSS Daerah tempat Benjy. Manakala Benjy mula bermain hoki pula sejak umur 12 tahun masa darjah 6 dan peringkat tertinggi mewakili KPD untuk peringkat Tentera Darat. Tetapi hari ini Benjy berkata pasukan Bolasepak Malaysa patut menyerahkan gelaran Harimau Malaya kepada pasukan Hoki Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

JADUAL PERLAWANAN PIALA THOMAS 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 16 Mei 2012 0 comments

Info terkini Piala Thomas 2012 - Malaysia akan berhadapan dengan China di Suku Akhir 23 Mei 2012 jam 7.00 pm.

Jadual Perlawanan Piala Thomas 2012 telah pun dikeluarkan dan mengikut undian Malaysia mempunyai peluang yang cerah untuk layak ke Suku Akhir Piala Thomas 2012, walaupun begitu peluang untuk layak ke Separuh Akhir masih 50-50 lagi. Berikut adalah jadual perlawanan yang melibatkan skuad Piala Thomas 2012 Malaysia.
Sumber Logo : Google Search
Peringkat Kumpulan C

21 Mei 2012 jam 13.00 - MALAYSIA vs Afrika Selatan (5-0) (Laporan Penuh DI SINI)
22 Mei 2012 jam 13.00 - Denmark vs MALAYSIA (3-2) (Laporan Penuh DI SINI)

Peringkat Suku Akhir


23 Mei 2012 jam 19.00 - China vs MALAYSIA (3-0) (Laporan Penuh DI SINI


Baca Selengkapnya ....

BLOG CONTEST SEO LELAKI KACAK - RAHSIA JOMKONGSISTORY[DOT]COM TERBONGKAR

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 15 Mei 2012 0 comments
Rahsia 'Lelaki Kacak' iaitu penulis blog Jomkongsistory[dot]com yang kini mendahului lain-lain peserta dalam contest blog SEO keyword 'Lelaki Kacak' terbongkar. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Perbualan Benjy dengan penulis blog Jomkongsistory[dot]com dalam beberapa jam telah memerangkap beliau dan akhirnya terlajak kata memberi tahu rahsia SEO menggunakan kata kunci tersebut.

Apa yang menaikkan semangat Benjy ialah apabila dia berkata entry Benjy bertajuk Lelaki Kacak Test Power Pertama juga adalah hebat walaupun kini di page #4 Google Search.



Baca Selengkapnya ....

NUFFNANG MENYUNTIK SEMANGAT DAN MEMBERIKAN SAYA HARAPAN

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 14 Mei 2012 0 comments
Nuffnang menyuntik semangat dan memberikan saya harapan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ramai blogger gembira kerana Nuffnang memberikan mereka buffet earning namun bagi Benjy walaupun tidak diberikan buffet earning daripada Nuffnang tetapi Benjy tetap gembira kerana Nuffnang telah menyuntik semangat dan memberikan harapan kepada Benjy untuk terus menghasilkan penulisan dalam blog.

Logo Daripada : http://www.nuffnang.com.my/


Baca Selengkapnya ....

MANCHESTER CITY JUARA EPL 2011/2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 13 Mei 2012 0 comments
Manchester City juara EPL 2011/2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat English Premier League (EPL). Akhirnya 90 minit perlawanan terakhir yang penuh mendebarkan bagi semua pasukan EPL terutamanya peminat fanatik Manchester City dan Manchester United akhirnya terjawab. Manchester United akhirnya menyerahkan takhta Juara EPL bagi musim 2011/2012 kepada pasukan setempat Manchester City dengan hati yang sedih hanya kerana perbezaan jumlah jaringan gol. Apa pun kejayaan Manchester City hanya menjelma ketika semua penyokong Manchester United berpesta selepas Manchester City ketinggalan 1-2 kepada QPR ketika masa memasuki 90 minit terakhir.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

MALAYSIA JUARA KEJOHANAN HOKI PIALA REMAJA ASIA KE-7 2012

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments

Malaysia Juara Kejohanan Hoki Piala Remaja Asia ke-7 tahun 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan hoki tanah air. Selepas kejohanan ini diperkenalkan sejak tahun 1987, akhirnya pasukan Hoki Remaja Malaysia mencipta sejarah apabila memenanginya buat kali pertama edisi ke-7 tahun 2012 selepas menundukkan pasukan pilihan Pakistan 2 - 1 pada perlawanan akhir di Melaka. Ini merupakan kejayaan terbesar dalam sejarah hoki Malaysia dimana menobatkan Malaysia sebagai pasukan hoki remaja gergasi di rantau Asia. Benjy banga sebagai rakyat Malaysia kerana seluruh Asia akhirnya tunduk kepada kehebatan pasukan hoki remaja Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PENGHARGAAN SELAMAT HARI IBU

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 12 Mei 2012 0 comments
Penghargaan sempena hari Ibu dan ucapan Selamat Hari Ibu kepada semua insan-insan yang bergelar ibu. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan semua ibu-ibu di seluruh dunia. Hari ini 13 Mei 2012 adalah hari Ibu Sedunia dan sememangnya insan-insan yang bergelar ibu memang patut diraihkan pada hari ini. 'So', bagaimanakah anda menghargai dan meraihkan hari ibu kepada ibu tersayang anda ? Tidak kisahlah macam mana pun yang penting kita ikhlas demi orang yang tersayang. Rasanya ungkapan 'Syurga di bawah telapak kaki ibu' masih lagi releven sehingga hari ini, betul tak ? Dan sempena hari yang istemewah ini, Benjy juga ada cara menghargai insan-insan yang tersayang ini.

Sumber Gambar : Google.com.my


Baca Selengkapnya ....

PENDAFTARAN DARJAH SATU SECARA ONLINE SATU PENINGKATAN IT YANG MENARIK

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Kini pendaftaran memasuki persekolahan Darjah 1 secara online dilaksanakan dan ia merupakan satu peningkatan pengunaan IT yang cukup menarik. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. 2 hari yang lepas Benjy meluangkan masa ke SK Taman Rakan, Kajang untuk membuat pendaftaran Darjah 1 untuk anak kedua Benjy yang akan memulakan persekolahan Darjah 1 pada tahun 2014.

Ketika sampai ke kaunter perkhidmatan sekolah SK Taman Rakan tersebut, kerani yang bertugas dikaunter berkata "Maaf encik, sekarang ni pendaftaran memasuki sekolah Darjah 1 hendaklah dibuat secara online". Terkejut Benjy sekejap. "Oh ! yer ke ?" hanya itu sahaja kata-kata terkeluar dari mulut Benjy. "Kalau macam tu, boleh ke minta alamat URL untuk mendaftar tu ?" Mohon Benjy kepada petugas kaunter tersebut. Petugas kaunter tersebut pun memberikan kertas kecil yang mempunyai alamat URL tempat membuat pendaftaran.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

RANKING FIFA MALAYSIA UPDATE 11 MEI 2012

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 10 Mei 2012 0 comments
Ranking FIFA Malaysia naik 3 tangga pada last update 11 Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat Harimau Malaya sekalian. Selepas mendapat kritikan yang bertubi-tubi daripada penyokong Malaysia kerana Ranking FIFA yang jatuh ke tangga 156, pasukan Harimau Malaya akhirnya menunjukkan sedikit taringnya dengan menewaskan Sri Lanka 6 - 0 pada 28 April 2012 yang lalu. Dengan kemenangan tersebut Ranking FIFA Malaysia naik 3 tangga daripada kedudukan 156 ke kedudukan 153 pada 9 Mei 2012. 

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

7 ORANG BLOGGER LULUS UJIAN (KDBB) APRIL 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 9 Mei 2012 0 comments
Hanya 7 orang blogger lulus ujian KDBB bagi bulan April 2012 daripada 56 blogger yang mengambil ujian tersebut. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Keputusan ujian KDBB telah pun dikeluarkan pada 9 April 2012 dan bagi blogger-blogger yang telah mengambil ujian tersebut bolehlah menyemaknya mulai dari tarikh tersebut. Walaupun Benjy tidak mengambil ujian tersebut, tetapi Benjy tumpang gembira dan mengucapkan tahniah kepada blogger-blogger yang lulus sebagaimana nama yang telah diumumkan. Bukan senang nak jadi blogger yang hebat, bukan senang nak dapat iklan berbayar mungkin, dengan lulusnya ujian KDBB ini syarikat-syarikat diluar sana akan mengiklankan produk mereka secara berbayar di dalam blog anda.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PENGUMUMAN DURIAN RUNTUH FELDA CETUS BERBAGAI PANDANGAN

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Pengumuman 'durian runtuh' Felda oleh PM cetus berbagai-bagai pandangan berbeza. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan warga Felda sekalian. Ramai yang happy, ramai juga yang tak happy, ada yang relex je, ada yang termenung, ada yang berkerut dahi, ada yang menjerit 'YESSS !' macam jaring gol sepakan penalti terakhir, tidak kurang juga berkata dalam hati 'alamak !' ataupun 'ehelahhh !' itulah yang boleh Benjy gambarkan selepas membaca beberapa artikel di internet dan kome-komen di FB. Entah tetiba ada orang tanya "engkau macam mana Benjy, OK ke 'durian runtuh' tu ?" Pelik juga Benjy orang tanya soalan tu pada Benjy, macamlah Benjy ni warga Felda. Kalau Benjy jenis 'mata duitan' kira oklah tu kan ..ha..ha..ha..ha. Tetapi masa kat kampung Benjy sentiasa berdoa janganlah 'durian runtuh' kat bumbung rumah Benjy yang dah usang ... sah tembus bumbung tu ... he..he..he..

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

WORDLESS WEDNESDAY 09 MEI 2012

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 8 Mei 2012 0 comments

"Ada yang berminat ke " kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.



Baca Selengkapnya ....

BLOG SERIUS SANGAT KE ? CERIAKAN DENGAN PERISIAN HAPPY BLOG

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Blog serius sangat ke ? Apa kata ceriakan blog anda dengan perisian Happy Blog. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Menulis kandungan blog yang terlalu serius kadangkala membosankan pembaca dan lama kelamaan anda akan kehilangan pembaca dan trafik yang singgah ke blog anda. Adalah sebaiknya sebagai penulis blog kita menghasilkan entry yang seimbang ada cerita yang serius, cerita yang lawak, cerita sedih dan berbagai-bagai lagi kategori agar pembaca tidak terasa bosan apabila membaca hasil tulisan kita. Bagi anda yang selalu menulis blog dengan kandungan yang serius mungkin, anda boleh mewujudkan keceriaan dalam hasil penulisan anda tanpa mengubah isi kandungan sebenar. Betul ! walaupun isi kandungan anda serius ia akan berubah secara automatik menjadi ceria selepas menggunakan perisian Happy Blog.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

CERITA SKANDAL SEKS PEMIMPIN PARTI POLITIK BAIK PUNYA

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 7 Mei 2012 0 comments
Nak tahu ke ? ada cerita skandal seks baik punya telah didedahkan melibatkan beberapa pemimpin parti politik. Cerita ini memang tengah hot sekarang ni sehinggakan nama pemimpin tersebut telah tersohor kerana skandal-skandal seksnya yang agak luar biasa. Namun ada orang berkata pemimpin ni kalau kat depan orang ramai pijak semut, semut pun tak mati, betapa baik dan bersopan santunnya beliau. Nampaknya semut yang dipijaknya belum sampai ajal lagi tetapi kalau dah ajal jangankan dipijak, ditiup angin pun mati semut tu. Maaflah pembukaan cerita ni agak sensitif sikit namun itulah yang terjadi sejak kebelakangan ini. Benjy pun pelik kenapa cerita-cerita sebegini cukup senang mendapat tempat dikalangan rakyat jelata berbanding isu-isu positif yang lebih berfaedah. Mungkin, Benjy hanya berkata mungkin sahaja ... mungkin rakyat Malaysia gila seks kot ... ha..ha..ha..ha.. (sorylah gurauan yang agak kasar sikit).

Gambar Hiasan daripada Google Search


Baca Selengkapnya ....

MEMOHON MENYERTAI PROJEK 100 BLOGGER KEPADA BRO FRAMESTONE

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 5 Mei 2012 1 comments
Benjy baru sahaja memohon untuk menyertai Projek 100 Blogger kepada Bro Framestone semoga diterima hendaknya. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Bagi yang suda tahu berkenaan projek ini, mungkin Benjy Blogger agak terlambat untuk memohon projek ini tetapi, bagi yang belum tahu lagi ada baiknya anda membaca entry ini sehingga ke hujungnya kerana ia mungkin membantu anda selepas ini. Betul ! ... ia akan memberikan peluang kepada anda untuk memperolehi sedikit pendapatan melalui blog anda sekiranya anda berjaya di terima menyertai Projek 100 Blogger oleh Bro Framestone ini. Percayalah ! Pepatah ada berkata "yang bulat tidak datang bergolek, yang nipis tidak datang melayang" ia sama juga dengan rezeki dan kejayaan, kita perlu berusaha untuk mencapainya kerana tiada magik yang boleh membantu untuk mencapai tujuan tersebut.




Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN FINAL KEJOHANAN GRAND PRIX (GP) GOLD BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2012

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Keputusan Final Kejohanan Grand Prix (GP) Gold Badminton Terbuka Malaysia 2012 menyaksikan 5 daripada 10 slot final diisi oleh Skuad Badminton Malaysia. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air sekalian. Perlawanan final akan bermula pada 6 Mei 2012 jam 1400 mengikut waktu Malaysia dan yang pastinya tumpuan peminat badminton Malaysia ke arah kepada 4 acara iaitu perseorangan lelaki, bergu lelaki, bergu wanita dan bergu campuran yang mana melibatkan Skuad Badminton Malaysia. Sedikit info mengenai kejohanan GP Gold Badminton Terbuka Malaysia 2012 ialah ia di adakan di Johor Bahru bermula 1 - 6 Mei 2012 yang menawarkan hadiah wang tunai keseluruhan USD 120,000. Siri jelajah GP Gold Badminton ini adalah siri jelajah kelas ke-2 selepas siri jelajah Super Series Badminton.

Sumber Logo : Google Search

Baca Selengkapnya ....

KEJOHANAN GRAND PRIX GOLD BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2012 - 9 PEMAIN MALAYSIA LAYAK KE SEPARUH AKHIR

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 4 Mei 2012 0 comments

9 pemain Malaysia layak ke separuh akhir Kejohanan Grand Prix Gold Badminton Terbuka Malaysia 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Nampaknya pemain badminton Malaysia telah kena sumpahan 'jaguh kampung' apabila 9 daripada 20 slot seperuh akhir Badminton Terbuka Malaysia 2012 diisi oleh Skuad Badminton Malaysia. Walau pun begitu ini tidak bermaksud pemain-pemain Malaysia sudah hebat kerana, negara-negara terkuat seperti China, Korea dan Denmark tidak menghantar penyertaan mereka. Indonesia juga hanya menghantar pemain muda mereka sahaja jadi kejohanan ini tidak boleh menilai kekuatan sebenar Skuad Badminton Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

MENJEJAK BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M)

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Sempena cuti panjang Benjy, Benjy pun mengambil kesempatan untuk menjejak Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M). Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Benjy pernah memohon BR1M pada 20 Dis 2011 yang lalu tetapi Benjy kecewa kerana permohonan itu tidak diluluskan pada 2 Feb 2012. Walau pun rasa sedih dan kecewa tak teruk sangat sikit-sikit je cuma terkilan kerana sebenarnya Benjy sekeluarga adalah layak 100% mengikut syarat yang telah ditetapkan. Benjy juga tidak membuat permohonan rayuan kerana sudah hilang kepercayaan kepada pihak pengurusan BR1M senang cakap "Elahhh ! ... malaslah nak buat rayuan !". Namun Benjy rasa terkejut + hairan + tanda tanya tetapi gembira apabila menerima surat kedua menyatakan permohonan rayuan Benjy telah diluluskan. Uiksss ! ... siapa yang tolong Benjy buat rayuan ni ? pelik juga rasanya. Adakah benda ini secara automatik berlaku ? atau ada udang di sebalik batu ? Namun semua persoalan itu hilang dengan tiba-tiba tak kala terbayang RM 500.00 ...he..he..he..he...

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN HARI KE-3 GRAND PRIX GOLD BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2012

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 3 Mei 2012 0 comments


Kejohanan Grand Prix Gold Badminton Terbuka Malaysia 2012 membuka tirai sukan bulan Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Selepas kegagalan skuad Badminton Malaysia dalam kejohanan Super Series Badminton Terbuka India 2012, diharapkan medan GP Emas Badminton Terbuka Malaysia 2012 ini akan membuka ruang buat skuad Badminton Malaysia merangkul juara dalam beberapa kategori terutamanya Datuk Lee Chong Wei, bergu lelaki Koo Kien Kiat dan Tan Boon Heong serta bergu campuran Chan Peng Soon dan Goh Liu Ying. Secara amnya kejohanan GP Emas Badminton Terbuka Malaysia 2012 ini diadakan di Johor Bahru bermula 01 - 06 Mei 2012 dengan menawarkan hadiah wang keseluruhan berjumlah USD 120,000.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

TOP 30 TRAFFIC REFERRAL BENJY BLOGGER APRIL 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 2 Mei 2012 0 comments
Terima kasih kepada Top 30 Traffic Referral di benjyblogger [dot] com bagi bulan April 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Selain daripada entry Laporan Key Performance Indicator (KPI) Bulanan, entry Top Referral juga merupakan entry wajib dalam blog Benjy setiap bulan. Tujuan entry ini dibuat tidak lain dan tidak bukan adalah untuk mengucapkan terima kasih kepada sahabat blogger yang membawa trafik ke benjyblogger [dot] com. Selain itu entry ini juga diharapkan dapat mengeratkan hubungan silaturahim antara Benjy dan lain-lain sahabat blogger yang hebat-hebat belaka.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN BULANAN KEY PERFORMANCE INDICATOR (KPI) BENJY BLOGGER APRIL 2012

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 1 Mei 2012 0 comments
Pembentangan laporan bulanan 'Key Performance Indicator - KPI' Benjy Blogger bagi bulan April 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebagaimana yang Benjy nyatakan dalam laporan bulanan KPI pertama Benjy Blogger, entry ini merupakan entry wajib dalam blog Benjy setiap 1 haribulan setiap bulan. Tujuan laporan ini dibuat adalah untuk :

1. Melihat kekuatan dan kelemahan blog 'benjyblogger [dot] com'.

2. Hasil maklumat analisis kekuatan dan kelemahan tersebut akan digunakan sebagai 'tool' untuk mengasah dan menajamkan lagi skill blogging.

3. Mengekalkan dan melonjakkan motivasi diri untuk terus berblogging kerana ia adalah hobi yang sungguh menyeronokkan serta terapi minda sebagaimana yang disebut oleh blogger Md Anif. Anda boleh membaca entrynya berkenaan 'menulis blog sebgai satu terapi' di SINI

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.

Visit Coin Hive to learn more about how this works

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.