ANALISA PERTEMUAN MALAYSIA VS FILIPINA | PERSAHABATAN ANTARABANGSA 29 FEB 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 29 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebelum berlangsung perlawanan persahabatan bolasepak antarabangsa diantara Malaysia vs Filipina pada 29 Feb 2012 di Manila, Benjy ingin membuat analisa ringkas keupayaan kedua-dua pasukan sebelum sepak mula berlangsung. Analisa ini hanya bersifat peribadi dan tidak boleh dijadikan penilaian keseluruhan kedua-dua pasukan.

Sumber Gambar Google Search 

Baca Selengkapnya ....

HENTIKAN LYNAS ATAU TERUSKAN LYNAS

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 28 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Benjy bukanlah nak jadi orang tengah dalam isu ini tetapi tidak tahu nak sokong mana, hentikan Lynas atau teruskan Lynas. Benjy rasa isu ini dah lama hangat diperkatakan oleh orang ramai. Ada yang kata "Hentikan Lynas !" ada juga yang kata "Teruskan Lynas !". Bagi yang nak hentikan projek ini mengatakan ia merupakan projek yang bahaya kerana menguruskan bahan radioaktif. Sementara bagi yang menyokong pula mengatakan projek tidak merbahaya kerana diuruskan secara profesional dan membuka banyak peluang pekerjaan. Nampaknya ada pro dan kon di situ. Di entry ini Benjy ingin memberi pandangan ringkas secara peribadi kedua-dua pro dan kon tersebut.

Gambar Terjumpa Di Google Search

Baca Selengkapnya ....

PENTERJEMAHAN BAHASA DARIPADA BM KE BI

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 27 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Bagi seorang mahir menterjemahkan BM (Bahasa Melayu) ke BI (Bahasa Inggeris) ia menjadi satu kelebihan bukan sahaja dalam kerjaya tetapi juga dalam perniagaan. Bagi yang bekerja dalam sektor swasta, kebanyakan syarikat menggunakan English sebagai bahasa rasmi dan perantaraan mereka. Berbeza pula dengan sektor awam yang menggunakan Bahasa Malaysia sebagai bahasa seharian samada persuratan ataupun percakapan. Benarkah seorang yang tidak dapat menguasai English menyukarkan peningkatan kerjaya ke tahap yang lebih baik ? Benjy ingin berkongsi pengalaman Benjy dalam menterjemahkan BM ke BI di mana ia amat memberi kesan kepada pekerjaan Benjy sekarang.
Sumber Gambar Google Search

Baca Selengkapnya ....

LIVERPOOL VS CARDIFF CITY | CARLING CUP FINAL 2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 26 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Liverpool juara Carling Cup 2012 English selepas menumpaskan Cardiff City menerusi sepakan penalti 3-2 selepas kedua-dua pasukan terikat 2-2 sepanjang tempoh 120 minit perlawanan. Liverpool vs Cardiff City perlawanan akhir Curling Cup 2012 amat mendebarkan sehinggalah penentuan sepakan penalti.

Sumber Gambar Google Search

Baca Selengkapnya ....

KERJA KOSONG 2012 | JAWATAN KOSONG TERKINI 26/2/2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 25 Februari 2012 0 comments
[Jawatan Kosong 2012 Terkini 25 Mac 2012 di SINI]

[Semak Penyata KWSP Secara Online di SINI]

Sumber Gambar : Google Search

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ini adalah maklumat mingguan bagi yamg masih mencari kerja kosong 2012 di mana bermula 26 Feb 2012, setiap minggu blog ini akan update jawatan kosong bagi memudahkan rujukan anda semua mencari pekerjaan yang anda inginkan. Semoga dengan adanya ruangan ini ia sedikit sebanyak dapat membantu anda.

Baca Selengkapnya ....

ISU WARGA ASING DI MALAYSIA | KUASAI LOKASI PERNIAGAAN 5 BINTANG

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Isu warga asing di Malaysia semacam suda lali didengar oleh masyarakat Malaysia. Sememangnya isu ini tiada kesudahannya kerana saban hari bilangannya semakin bertambah manakala kementerian yang bertanggungjawab seakan-akan kekeringan idea bagaimana mengatasi masalah ini. Rata-rata warga asing ini telah memonopoli sesebuah kawasan perumahan, gerai-gerai penjaja tidak kurang juga lokasi perniagaan berkelas 5 bintang. Mungkinkan satu hari nanti warga asing ini akan bangun dan menyuarakan hak mereka di bumi Malaysia kerana telah memonopoli ekonomi di Malaysia ? Ini bukan spekulasi tetapi sekadar pandangan yang logik dan realiti.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CARA MENYEMAK PENYATA KWSP SECARA ONLINE

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 24 Februari 2012 0 comments
Sila ikut panduan dan langkah-langkah mudah "Bagaimanakan Cara Menyemak Penyata KWSP Secara Online" di dalam blog ini. Sebenarnya ia tidak susah yang disangkakan. Pada pendapat Benjy adalah menjadi satu kerugian di zaman IT ini jika kita tidak menggunakan kelebihan urusniaga secara online. Mungkin ramai yang telah ketahui caranya dan ramai juga tidak ketahui cara tersebut. Sehubungan itu, entri ini akan menceritakan secara ringkas macam mana hendak mendaftar agar kita boleh menyemak penyata kita secara online.

MAKLUMAT PELABURAN SIMPANAN KWSP : Tahukah anda bahawa, kita boleh membuat pelaburan untuk memaksimumkan keuntungan simpanan KWSP kita di dalam Akaun 1 ? Ia bukan sahaja mengandakan keuntungan malah ia selamat dan disahkan oleh KWSP sendiri. PERINGATAN : Jangan terjerbak dengan skim cepat kaya kerana ia berisiko tinggi. 

>> Maklumat lanjut pelaburan KWSP Akaun 1 di sini -->  

>> Jika anda berminat untuk bekerja sambilan di rumah dan memperolehi pendapatan RM 300 sebulan, klik untuk maklumat lanjut.


Baca Selengkapnya ....

ADELE | DIKRITIK BUAT ISYARAT LUCAH

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 23 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Bermula dengan pujian tetapi berakhir dengan kritikan. Itu adalah ungkapan yang sesuai kepada Adele yang mendapat pujian melangit ketika memenangi 6 anugerah Grammy dan baru-baru ini ia dianugerahkan lagi 2 gelaran dalam Anugerah Muzik Britain. "Namun, Anugerah Muzik Britain yang berlangsung kelmarin juga mengundang kontroversi buat penyanyi tersebut yang popular dengan lagu If I Die Young itu kerana dia dilihat memberi isyarat jari yang dianggap lucah." - Laporan Kosmo.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

MALAYSIA VS JEPUN | KELAYAKAN OLIMPIK 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 22 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. 22 Feb 2012 adalah perlawanan ke-5 kelayakan Olimpik 2012 Kumpulan C Zon Asia menyaksikan pertembungan menarik di mana, di Stadium Bukit Jalil pertembungan Malaysia vs Jepun manakala di Stadium Manaman, Bahrain melayan kunjungan Syria. Perlawanam Malaysia vs Jepun yang berlangsung pada jam 2100 waktu Malaysia berkesudahan dengan kemenangan ke atas pasukan 'Samurai Blue' dengan jaringan 4 - 0

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA (BR1M) | TIDAK DILULUSKAN

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 21 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Akhirnya persoalan tentang status permohonan BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA (BR1M) Benjy terjawab pada hari ini apabila mendapat surat jawapan daripada Kementerian Kewangan Malaysia. Surat tersebut menyatakan "Dengan hormat dimaklumkan bahawa permohonan tuan/puan bertarikh 20/12/2011 tidak diluluskan kerana :" Itulah baris ayat yang amat mengejutkan Benjy kerana secara teori dan fizikal Benjy adalah layak 100%. Benjy faham pemohon masih boleh membuat rayuan di Mahkamah Antarabangsa namun Benjy amat kecewa sepatutnya ia tidak melalui proses sebegitu. Jom ! mari kita sama-sama review surat cinta tersebut.

Gambar Terjumpa di Google Search


Baca Selengkapnya ....

KRAFTANGAN DAN AKU - PERADUAN MENULIS BLOG YANG MENARIK

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 20 Februari 2012 0 comments
Menarik Kraftangan dan aku peraduan yang sungguh simple dan mudah. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan den pembaca semua. Jangan salah faham dengan tajuk entry, Benjy bukan menganjurkan contest blog tetapi sekadar mempromosikan satu peraduan menulis blog yang menawarkan hadiah-hadiah yang menarik'. Adakah anda sudah ready ingin menyertai contest ini ? atau masih mamai ? .... sudah atau belum Benjy tetap nak promosi juga. Walaupun promosi ini bukan berbayar yang penting Benjy nak meriahkan lagi peraduan ini dan secara tidak langsung ia akan mewujudkan aura positif dikalangan blogger-blogger di Malaysia. Apa tunggu lagi .... Jom ! ... ikut Benjy ke sebuah kampung yang penuh dengan kraftangan dan aku hasil jari-jemari anak-anak dara yang gebu lagi cun.

Gambar Terjumpa Di Google Search

Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PENUH KELAYAKAN THOMAS CUP 2012 SKUAD MALAYSIA

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 19 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Nampaknya kelayakan Thomas Cup 2012 yang bermula pada 13 Feb 2012 telah berakhir 19 Feb 2012 dengan menyaksikan pasukan Jepun mengunguli kelayakan Zon Asia selepas menumpaskan pasukan China dalam perlawanan akhir peringkat kelayakan dengan kemenangan 3-0. Ia adalah satu pencapaian diluar dugaan dalam sejarah Badminton Asia kerana pasukan China adalah pilihan utama dalam saingan kelayakan ini.



Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

AIRASIA MENIPU DEMI KEUNTUNGAN

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 18 Februari 2012 0 comments

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Kalau ada yang tidak kenal dengan syarikat penerbangan tambang murah AirAsia anda memang pengguna yang bijak, betul anda memang bijak. Namun, sebagai rakyat negeri Sabah syarikat penerbangan ini sudah menjadi wajib bagi golongan-golongan sederhana seperti Benjy untuk memdapatkan perkhidmatan yang sesuai dengan harganya. Nak pilih MAS, memang berfikir 7-8 kali tetapi kalau ada package balik kampung berharga RM 50.00 macam tahun 2010 dulu, memang Benjy rembat terus. Sekarang syarikat tambang murah ini sedang mengadakan promosi RM 19.00 ke distinasi terpilih dan tarikh terakhir tempahan pada 19 Feb 2012 sebagaiman tertera iklan banner di atas.

Baca Selengkapnya ....

SEORANG ISTERI YANG SAMSENG

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 17 Februari 2012 0 comments
Kopi Power
Gambar Terjumpa di Google Search

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ini bukan pasal cerita movie Isteri-isteriku Gangster ... bukan itu, .. bukan tetapi,  ini cerita reality yang belum difilemkan lagi. Watak sebenar dalam cerita ini terpaksa Benjy tukar dengan watak dan nama yang lain, tak berani nak letak nama dan lokasi sebenar ... gila engkau ! ... nanti tak pasal-pasan Benjy kena belasah dengan isteri orang yang samseng tu.
Photobucket
Ini adalah cerita benar yang berlaku pada jiran Benjy 5 tahun dahulu semoga cerita ini tidak mempengaruhi isteri-isteri diluar sana meniru gaya isteri yang samseng ini (Rasa macam tak berani nak start cerita ini pula... tukar tajuk lain boleh tak ?)


Baca Selengkapnya ....

UNCLE BENGIS JUGA SEORANG BLOGGER

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 16 Februari 2012 0 comments
Gambar Terjumpa di Google Search

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. "Ha..ha..ha..ha.." hari ini Benjy tergelak sendirian bila membaca sebuah blog yang betul-betul unik malah terbaikkkk ...OOOooo ! Blog unik ini sebenarnya telah muncul di alam maya sejak tahun 2009 lagi tetapi Benjy tidak sedarinya. Blog ini Benjy terjumpa selepas melayari blog FuKkEn iaitu seorang blogger yang memenangi anugerah Media Sosial Week 2012 kategori Most Funniest Blog. Kalau nak baca komek diluar kotak pemikiran kita bolehlah layari blog FuKkEn yang pastinya korang tergelak setengah pingang ... ke..ke..ke..ke.. OK kita bebalik kepada blogger yang unik tadi tu. Beliau mengelarkan dirinya Uncle Bengis ... Perghh ! ... kalau tengok muka dia mesti menyampah pun ada, geram pun ada, suka pun ada, cam lawak pun ada dan "macam-macam adahh!.." betul Benjy tak tipu korang punya.

Baca Selengkapnya ....

KEGANASAN JEREMY LIN - AMERIKA SEMAKIN RISAU

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 15 Februari 2012 0 comments
Gambar Terjumpa di Google Search

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Jika dulu keganasan kumpulan Al-Qaeda amat digeruni dan ditakuti oleh masyarakat barat terutamanya Amerika kini, seorang rakyat Asia dikenali sebagai Jeremy Lin semakin digeruni dan ditakuti. Keganasan yang dilakukan oleh Jeremy Lin berbeza dengan apa yang dilakukan oleh Al-Qaeda dan kini ia menjadi bualan mulut masyarakat Amerika Syarikat. Antara kata-kata yang popular dikaitkan dengan beliau ialah "I hate you Jeremy Lin !" tidak kurang juga "Oh my god ! ... You not a human being !...you a .. bla..bla..bla.." Itulah antara kata-kata masyarakat Amerika sehingga ramai yang tidak mahu keluar rumah. Jom, Benjy bawa anda melihat sendiri apakah keganasan yang dilakukan oleh Jeremy Lin ini. 

Baca Selengkapnya ....

VALENTINE'S DAY - PERLU KE ?

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 14 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Setiap tahun pada tarikh 14 Februari sambutan hari kekasih atau dikenali sebagai Valentine's Day disambut oleh kebanyakan orang di seluruh pelusuk dunia. Kebanyakan atikel Valentine's Day menceritakan, inilah hari yang cukup bermakna bagi sepasang kekasih merahikannya dengan memberi jambangan bunga, coklat, kad dan berbagai-bagai lagi cenderhati kepada kekasih masing-masing. Sebenarnya Benjy tak pernah ingat pun tarikh ini serta harinya, Benjy rasa Valentine's Day ni macam sama sahaja dengan hari-hari yang lain tak ada apa yang menarik tentangnya. 

 Gambar Terjumpa di Google Search

Baca Selengkapnya ....

SEGMEN : TOP MALAYSIA BLOGGER YANG INGIN SAYA JADIKAN BFF

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ini percubaan last minute untuk menyertai segmen daripada Mama Murai harap-harap sempatlah serta. Tajuk sagmennya simple je 'SEGMEN : TOP MALAYSIA BLOGGER YANG INGIN SAYA JADIKAN BFF' senag betul tak ? Pada asalnya tertanya-tanya juga apa maksud BFF tu tetapi semasa terjah blog Hafizmohd baru tahu maksud BFF tu adalah 'Best Friend Forever'. Emm... malu pula nak pilih salah satu Top Blogger utuk dijadikan BFF ni ... maklumlah mereka tu siapa ? mereka dah terkenal, Benjy ni masih ingusan lagi dalam dunia blog.
Screen Shot daripada http://www.mamamurai [dot] com


Baca Selengkapnya ....

GEMBIRA BILA ISTERI SUDAH HABIS BAYAR HUTANG

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 13 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Banyak perkara yang menyebabkan kita gembira dan salah satunya apabila hutang sudah habis dibayar dan senarai nama black list telah dipadamkan daripada muka bumi. Begitu juga dengan Benjy kerana semua hutang isteri Benjy telah habis dibayar dan dikeluarkan daripada senarai black list. Kini Benjy dan isteri sedang berangan pula membuat pinjaman dengan membeli kereta dan beberapa peralatan rumah yang mewah. (emm .. itulah manusia bila dah senang sikit tak sedar diri)

Gambar Terjumpa Di Google Search



Baca Selengkapnya ....

PESANAN KEPADA KFC MALAYSIA

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 12 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Selepas membaca, mendengar dan melihat rakaman video melibatkan pekerja KFC memukul pelanggan di i-City rasa secaman sesuatu kekurangan dan kelemahan disitu. Selain itu Benjy juga amat tertarik dengan perbincangan mengenai isu ini melalui Blog-PKE yang pada hemat Benjy amat bernas melalui tajuknya 'Pekerja KFC Kurang Ajar | Salah Siapa ?'. Bagi meneruskan perbincangan Blog-PKE, ada satu pesanan yang ingin Benjy sampaikan kepada pihak KFC Malaysia. Walaupun Benjy bukan pakar runding dalam hal ini tetapi berdasarkan pengalaman dan pengetahuan, mungkin ada satu dua pesanan yang boleh diguna pakai.

Gambar Terjumpa di Google Search

Baca Selengkapnya ....

KUANTITI MENU KFC TIADA STANDARD

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 10 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Benjy adalah peminat makan segera KFC sejak mengenalinya pada tahun 80an melalui TV tetapi hanya dapat menikamatinya di awal 90an  selepas dibelanja makan oleh abang Benjy di Center Point KK. Ketika mula-mula makan dahulu punyalah best rasanya biasalah 1st time dapat makan, sampai terbawa-bawa dalam mimpi. Kini Benjy tidak lagi 'sejahil' dulu malah menu-menu KFC ini sudah sebati dengan gegandang telinga Benjy.

Gambar Terjumpa di Google Search


Baca Selengkapnya ....

TINGKATKAN KEUPAYAAN BLOG DENGAN WIKIPEDIA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Salam sahabat kepada Blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Kalau Benjy tak silap, pakar-pakar SEO menyatakan salah satu sebab Google Page Rank blog meningkat ialah, apabila blog kita mempunyai link yang berkualiti. Apa yang Benjy tahu, link yang berkualiti ialah link blog kita berada di dalam atikel sebuah laman blog atau laman web yang mempunyai nilai PR yang tinggi dan kedudukan Alexa Ranking yang baik. Jika teori ini betul, sudah samapai masanya kita menggunakan laman web WIKIPEDIA untuk tujuan tersebut.
Screen Shot daripada WIKIPEDIA

Baca Selengkapnya ....

KEKALAHAN MALAYSIA VS BAHRAIN PADA 5 FEB 2012 ADA UNSUR-UNSUR RAHSUAH

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 9 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Kekalahan 2 - 1  Malaysia vs Bahrain 5 Feb 2012 dalam kumpulan C kelayakan Olimpik Zon Asia menjadi persoalan banyak pihak terutama penyokong fanatik Harimau Muda. "Ahh ! .. aku tak puas hatilah broo ... mustahil Malaysia boleh kalah malam tu ... macam kena rahsuah saja mereka ni !". Itulah kata-kata kawan Benjy yang sungguh fanatik dan merupakan penyokong tegar Harimau Malaya. "Hei ... bro ... jangan tuduh-tuduh sembarangan ... pasukan Brazil yang hebat pun boleh kalah juga apatah lagi pasukan Malaysia". Benjy cuba nak 'cool down' kan rakan sekerja Benjy tu. Walaupun baru-baru ini bolasepak tanah air dilanda isu rahsuah namun, Benjy rasa kekalahan Malaysia di tangan Bahrain bukan disebabkan rahsuah.
Gambar Terjumpa di Google Search


Baca Selengkapnya ....

SELEPAS DI MADU ISTERI PERTAMA BERGETAH KEMBALI

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 8 Februari 2012 0 comments
Kopi Power
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ini adalah sebuah kisah benar yang berlaku pada diri Benjy. Kisah ini berlaku baru lagi, tidak sampai seminggu dan diharapkan ia menjadi teladan, iktibar dan pengajaran kepada bukan saja Benjy tetapi, rakan-rakan blogger dan pembaca semua. Beberapa hari yang lepas, Benjy telah berkahwin dengan seorang wanita yang cantik, agak pendiam, manis dipandang mata.
Photobucket
Walaupun dia masih baru dalam rumah tangga tetapi dia agak berpengetahuan sikit menguruskan rumah tangga. Bagi mengelak perselisihan faham dengan isteri pertama, Benjy terpaksa menyewa satu lagi rumah yang jauh sedikit daripada rumah isteri pertama.


Baca Selengkapnya ....

SAMBUTAN DINGIN KEPADA SKIM SARA 1 MALAYSIA

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 7 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat ke blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Setakat 7 Februari 2012 iaitu 8 hari Skim Amanah Rakyat 1 Malaysia (SARA 1 Malaysia) dilancarkan Benjy melihat sambutannya amat dingin. Daripada pemerahatian dan carian maklumat yang Benjy perolehi, rata-rata rakyat Malaysia masih kurang jelas dengan skim pelaburan ini. Memandangkan ia kurang dihebo-hebokan berbanding BR1M, mungkin itulah sebabnya mengapa skim pelaburan ini mendapat sambutan dingin daripada rakyat Malaysia.

Mengikut statistik Google Trends, kata kunci SARA 1 Malaysia merupakan carian tertinggi pengguna internet di Malaysia tetapi, pengguna internet tersebut hanya datangnya daripada Kuala Lumpur malah, tiada carian daripada lain-lain negeri di Malaysia. Pelik juga Benjy rasa, kalau SARA 1 Malaysia ini ditafsirkan sebagai satu prodak, nampaknya prodak ini tak laku dan tiada market di Malaysia. Kalau dibandingkan dengan goreng pisang rasanya, goreng pisang lagi mendapat sambutan yang hangat kerana Benjy melihat gerai Mak Cik dekat taman perumahan Benjy yang jual goreng pisang mesti habis sebelum jam 5.30 pm.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

ADA ORANG KATA BR1M MENIPU DAN TIDAK ADIL

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 6 Februari 2012 0 comments
JIKA ANDA MASIH TIDAK MENERIMA HAK ANDA UNTUK BR1M INI, SILA KLIK SINI UNTUK TINDAKAN SUSULAN. JADILAH RAKYAT YANG BIJAK.

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Jika tiada angin masakan pokok bergoyang. Itulah peribahasa yang sesuai bagi cerita ini. "Hei Benjy, engkau dah dapat ke BR1M yang engkau apply hari tu ? ... aku baru dapat surat menyatakan aku tidak layak sedangkan jiran aku satu keluarga diaorang dapat". Itulah antara luahan seorang rakan sekerja Benjy. Bila Benjy selidik kembali gajinya hanya RM 2,300.00 mungkin ada sebabnya mengapa dia tidak dapat. Benjy juga ada apply BR1M di LHDN tetapi, tidak pasti layak ke tidak. Kalau mengikut syarat Benjy memang layak dan kini masih menunggu untuk menerima baucer tersebut. Bila sahaja mendengar luahan sahabat Benjy itu, Benjy pun mulalah mencari lagi luahan rakyat Malaysia benarkan BR1M ini menipu dan tidak adil.


Baca Selengkapnya ....

CARUMAN KWSP YANG MENARIK DAN YANG SEDIH

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 5 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Rata-rata rakyat Malaysia kurang mengamalkan sikap menabung. Ini sering di kesan bila rata-rata orang mengatakan 'Duit gaji cukup-cukup makan sahaja, hujung bulan duit pun habis'. Bagi sesetengah orang mereka tidak menabung kerana berfikir, mereka sudah menyimpan melalui caruman Kumpulan Wang Simpanan Pekerjaan (KWSP) sedangkan wang itu hanya boleh dikeluarkan dalam beberapa perkara sahaja. Mereka lupa bahawa bila berlaku kecemasan mereka tidak mempunya wang untuk digunakan segera maka, Along menjadi pilihan terakhir.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

CERITA BENJY STANIS BLOG - PART 2

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
PhotobucketSalam sahabat kepada para blogger, rakan-kanan dan pembaca yang Benjy hormati sekalian. Sungguh lapang dada Benjy bila sudah mempunyai domain sendiri. Hati sungguh riang dan gembira bila melihat alamat URL yang menarik yang sekian lama diidam-idamkan. Kini Benjy cukup motivasi memulakan pengembaraan baru dalam kisah 'Benjy Stanis Blog - Part 2' bersama 'www.benjyblogger.com' setelah setahun mengembara dalam kisah 'Benjy Stanis Blog - Part 1' bersama 'www.benjystanis.co.cc'. Kini Benjy lebih bersedia untuk berjuang (elahhh ... macam nak pergi perang), berjuang bersama-sama rakan-rakan blogger yang lain memupuk semangat setia kawan blogger, mengeratkan kemeseraan social networking, bertukar-tukar pendapat dan berkongsi berbagai-bagai cerita suka duka dan pahit manis.


Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.