PENGHARGAAN SELAMAT HARI IBU

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 12 Mei 2012 0 comments
Penghargaan sempena hari Ibu dan ucapan Selamat Hari Ibu kepada semua insan-insan yang bergelar ibu. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan semua ibu-ibu di seluruh dunia. Hari ini 13 Mei 2012 adalah hari Ibu Sedunia dan sememangnya insan-insan yang bergelar ibu memang patut diraihkan pada hari ini. 'So', bagaimanakah anda menghargai dan meraihkan hari ibu kepada ibu tersayang anda ? Tidak kisahlah macam mana pun yang penting kita ikhlas demi orang yang tersayang. Rasanya ungkapan 'Syurga di bawah telapak kaki ibu' masih lagi releven sehingga hari ini, betul tak ? Dan sempena hari yang istemewah ini, Benjy juga ada cara menghargai insan-insan yang tersayang ini.

Sumber Gambar : Google.com.my


Memandangkan kedua ibubapa Benjy telah lama meninggalkan Benjy adik beradik kini, sempena hari ibu ini, Benjy hanya mampu mengucapkan selamat hari ibu kepada isteri Benjy. Dan bagi menghargai pengorbanan ibu pada hari ini Benjy telah membuat kerja-kerja sebagai seorang ibu seperti berikut :

1. Hari ini Benjy menyapu rumah dan merehatkan ibu kepada anak-anak Benjy.

2. Menyediakan sarapan pagi untuk isteri dan anak-anak. Menu simple je tak boleh cerita kat sini nanti korang gelak ... ha..ha..ha..

3. Memasak walaupun sebenarnya Benjy ni bukan terer sangat memasak 'so' ibu kepada anak-anak Benjy boleh bersantai je. Tetapi jangan komplan kalau menu tak sedap tau. Lain-lain lauk dah ada dari semalam cuma panaskan je (ini kira satu advantage) .. he..he..he..

Ini hanyalah kerja-kerja ringan sahaja mujurlah kain baju dah dibasuh semalam kalau tidak Benjylah jadi mangsa hari ini. "Selamat hari ibu, sememangnya pengorbanan seorang ibu tidak dapat di ganti dengan wang ringgit" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.

TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: PENGHARGAAN SELAMAT HARI IBU
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/05/penghargaan-selamat-hari-ibu.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.