MENJEJAK BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M)

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 4 Mei 2012 0 comments
Sempena cuti panjang Benjy, Benjy pun mengambil kesempatan untuk menjejak Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M). Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Benjy pernah memohon BR1M pada 20 Dis 2011 yang lalu tetapi Benjy kecewa kerana permohonan itu tidak diluluskan pada 2 Feb 2012. Walau pun rasa sedih dan kecewa tak teruk sangat sikit-sikit je cuma terkilan kerana sebenarnya Benjy sekeluarga adalah layak 100% mengikut syarat yang telah ditetapkan. Benjy juga tidak membuat permohonan rayuan kerana sudah hilang kepercayaan kepada pihak pengurusan BR1M senang cakap "Elahhh ! ... malaslah nak buat rayuan !". Namun Benjy rasa terkejut + hairan + tanda tanya tetapi gembira apabila menerima surat kedua menyatakan permohonan rayuan Benjy telah diluluskan. Uiksss ! ... siapa yang tolong Benjy buat rayuan ni ? pelik juga rasanya. Adakah benda ini secara automatik berlaku ? atau ada udang di sebalik batu ? Namun semua persoalan itu hilang dengan tiba-tiba tak kala terbayang RM 500.00 ...he..he..he..he...

Sumber Gambar : Google Search

Mengikut surat yang Benjy terima, Benjy dijemput untuk menerima baucer Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) hari ini 4 Mei 2012 bermula jam 10.30 am - 12.30 pm di Dewan Serbaguna SKJ (C) Lick Hung, SS 19, Subang Jaya, Selangor. Memandangkan Benjy dalam tempoh cuti panjang maka Benjy tidak lepaskan peluang menjejak BR1M dengan hati kehairanan bercampur gembira. Jom ikut pengembaraan Benjy menjejak BR1M ini.

Pada 4 Mei 2012 jam 10.45 am Benjy telah pun sampai ke SJK (C) Lick Hung, ini kali pertama datang ni dan dari kejauhan memang tinggi dan besar sekolah ni. Maka bermulalah pengambaran menjejak harta karun (BR1M)

Sekolah SJK(C) Lick Hung tersergam gagah

Ketika sampai di pintu pagar sekolah, Benjy terpandang clue pertama sebuah perta harta karun yang di cari oleh Benjy. Walaupun lukisannya kurang menarik tetapi petunjuk ini memang cukup membantu.

Menjumpai peta pertama untuk menjejak harta karun

Sampai je di kaki gunung Benjy terjumpa pula lagi clue ke dua ... huh !! ... bermulalah satu pendakian yang mencabar. Diharapkan semua peralatan mendaki Benjy mencukupi ... huh ! .. huh ! .. huh ! ..

Bertemu dengan peta kedua, bermulalah mendaki gunung

Akhirnya sampai juga ke puncak pendakian setelah mendaki hampir 3 - 4 jam lamanya. Dalam bebarapa langkah Benjy suda tiba di gua yang dikatakan mempunyai harta karun.

Gambaran di depan pintu gua harta karun

Apabila melangkan ke dalam alamak .... ramai pula lanun-lanun berbaris untuk mendaftar untuk mendapatkan harta karun. Nak ambil harta karun pun kena mendaftar juga rupanya. Emm ... tak kisahlah janji dapat harta karun tu.

Lanun-lanun sedang berbaris mendaftar untuk mendapatkan harta karun

Selepas mendaftar dan mengambil nombor giliran, rehat sekejap sementara menunggu penungguh gua menyerahkan harta karun. Mujurlah ada tempat duduk lengguh mendaki gunung tadi lega seketika.

Berehat sambil menungguh nombor giliran dipanggil

Akhirnya penunggu gua membahagikan harta karun kepada semua lanun-lanun yang setia menunggu dari jam 11.00 am lagi. Nombor giliran Benjy 275... lama juga nak menunggu ni.

Penunggu gua membahagi-bahagikan harta karun kepada
lanun-lanun yang hadir

Akhirnya setelah menunggu 3 purnama lamanya akhir Benjy berjaya juga mendapatkan harta karan yang entah siapalah yang membantu Benjy membuat rayuan tersebut.

Berjaya juga akhirnya menjejak harta karun
Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

"Alangkah baiknya jika semua perkara yang kita kehendaki datang bergolek tanpa kita mengusanakannya kan ?" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.


TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: MENJEJAK BANTUAN RAKYAT 1 MALAYSIA (BR1M)
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/05/menjejak-bantuan-rakyat-1-malaysia-br1m.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.