LELAKI KACAK TEST POWER PERTAMA

Posted by Jongotai Khamis, 15 Mac 2012 0 comments
Bukan semua lelaki kacak berani test power dan bukan semua yang berani test power tu kacak, betul tak ? Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Orang kata jantan memang pantang dicabar, sejauh mana kebenarannya Benjy pun tak tahu. Tetapi apa yang pasti entry ini adalah entry untuk test power yang pertama untuk menyahut cabaran SEO seorang blogger berstatus lelaki kacak. Korang tahu ke siapa dia tu ? Siapa tak kenal dengan si Titan tu, seorang blogger yang pakar mencari duit sehingga ke lubang cacing menggunakan blognya bukan satu, bukan dua, bukan tiga tetapi banyak. Nak tahu berapa banyak blog dia, korang tanyalah dia sendiri. Tetapi kalau anda nak tahu juga Benjy hanya boleh agak je jumlah blog Titan. Benjy agak blog titan mungkin 15 buah, kalau tidak pun 20 buah blog.

Sumber Gambar : Google Search

Secara peribadi 'keyword' lelaki kacak untuk cabaran SEO ini memang menarik untuk disertai bukan disebabkan hadiah tetapi kita boleh belajar sesuatu tentang teknik-teknik SEO sekali gus kita dapat memperbaiki ilmu SEO kita. Benjy ada beberapa maklumat tentang SEO. Selepas membuat penelitian, Benjy melihat sebuah kata kunci akan berada di dalam 1st page google bukan sahaja disebabkan oleh templet-templet yang mesra SEO, bukan sahaja pengunaan keyword yang betul dalam artikel dan bukan juga kerana pengunaan script atau meta tag yang betul tetapi ia juga dipengaruhi oleh pengunaan internet browser itu sendiri. Jika anda menggunakan IE keputusannya pasti berbeza dengan anda menggunakan FF dan ia juga berbeza jika anda menggunakan Chrome.

Cabaran keyword lelaki kacak pada pendapat Benjy memang berat sebelah siottt ! Kalau tengok dalam engine carian google.com.my tu, blogger Ariff Shah dah duduk #1 (ini yang mula-mula dulu masa 1st time titan baru lancar contest ini). Siapa tak kenal dengan Ariff Shah, salah seorang pakar SEO namun kini, semasa Benjy update entry ini Blogger Yastro mendahului dalam 1st page google tersebut. Tetapi tidak mengapa, Benjy cuma nak test power SEO Benjy sahaja tak ada niat pun nak menang berbagai-bagai  hadiah menarik tu. Sponsor pun semakin ramai Benjy bermula dan kalau korang nak tahu hadiah contest SEO ini, sila lihat di bawah :

Hadiah untuk Cabaran SEO Lelaki Kacak:

1. RM500 + 1 set Buku Rakasa Misai dan Jambul Alif dari Contengconteng.com + Pendrive 8GB + Pakej Backlinks + Review dan 1 slot banner 125x125 selama 1 tahun dari Bluedianthus.com + lukisan potret vektor digital dari Jomtonton.net +domain dan hosting dari Netkl (RM60) dari Bukitbesi + Pakej iklan 200x80 dariRadhio + Pakej iklan 468x60 dari Cikgu Dahlia
2. RM300 + Pendrive 8GB + Pakej Backlinks + lukisan potret vektor digital dariJomtonton.net + Pakej iklan 200x80 dari Radhio + Pakej iklan Teks dari Cikgu Dahlia+ Pakej iklan 125x125 dari 1Malaysianews.net
3. RM150 + Pendrive 8GB + Pakej Backlinks + Pakej iklan 125x125 dari 1Artikel.com+ Pakej iklan 200x80 dari Radhio + Pakej iklan Teks dari Cikgu Dahlia + Pakej iklan 125x125 dari 1Malaysianews.net + RM10 Topup dari Azri.my
4. RM100 + Pendrive 4GB + Pakej iklan 125x125 di blog Harfiz-bizstudent + Pakej iklan 125x125 dari 1Artikel.com + Pakej iklan 125x125 dari 1Malaysianews.net + RM10 Topup dari Azri.my
5. RM80 + Pendrive 4GB + Pakej iklan 125x125 di blog Harfiz-bizstudent + Pakej iklan 125x125 dari 1Artikel.com + Pakej iklan 125x125 dari 1Malaysianews.net + RM10 Topup dari Azri.my
6. RM40 + Pakej iklan 125x125 dan RM10 Topup dari Farish Ishak
7. RM30 + Pakej iklan 125x125 dan RM10 Topup dari Farish Ishak

#Semua lima pemenang ini akan menerima hadiah berupa review dari blogMuazfaris.com dan menerima 1 slot Iklan Premium 300x60 percuma untuk tempoh sebulan dari UmarFaruq.com. Hadiah ni last update pada 2 Mei 2012. Banyak masa lagi kerana tarikh tutup kontest SEO lelaki kacak ni pada 15 Jun 2012 jam 2359.

Benjy ingin memberi anda satu tip untuk menghadapi contest lelaki kacak ini. Untuk pengetahuan anda encik Titan menggunakan internet browser Chrome untuk memilih pemenangnya. Jika anda rasa blog anda tersenarai nombor 1 di lain-lain internet browser tetapi bukan di Chrome, anda perlu membuat sesuatu agar blog anda juga tersenarai dalam google chrome. Nak kata senang tidak juga, nak kata susah memang susah pun cuma bagi Benjy, Benjy kena edit kembali entry yang lama dan mengindexnya semula di google webmaster. Benjy merasakan dengan cara ini kemungkinan peluang untuk berada dalam kedudukan terbaik mungkin cerah. Entry ini juga telah diedit oleh Benjy untuk kali ke-3 dan Benjy ingin tengok hasilnya nanti. Masa buat yang pertama ia sekadar berada di page #5 selepas di edit kali ke-2 ia ok sedikit iaitu berada di page #2 tak tahu edit kali ke-3 ni harap-harap bolehlah masuk page #1.

Bagi anda yang tersesat ke blog ini menggunakan keyword lelaki kacak, apa kata anda sahut juga cabaran si Titan tu mana tahu ada ong ! 'Tuah ayam nampak di taji, tuah manusia siapa yang tahu'. Ini adalah test power yang pertama dan lepas ini akan ada banyak lagi test power untuk menyahut cabaran SEO Titan. Ha..ha..ha.. sebenarnya ada juga entry lain Benjy tetapi tidak diterima oleh Titan hanya intery ini sahaja yang sah untuk cabaran SEO encik Titan tu. Jika anda juga nak test power SEO korang bolehlah baca cabaran beliau di SINI. Memandangkan contest ini mendapat sabutan yang menggalakkan dan sponsor juga bertambah ramai maka hadiah untuk cabaran ini telah ditingkatkan bermula dari Juara RM 150 kepada RM 300 beserta lain-lain hadiah yang menarik, kini dah naik RM 500.00 OOoo !. Selain itu anda juga boleh memberi sumbangan hadiah dan ini akan memberikan anda backlink yang cukup bermutu percayalah.

Benjy bukan perasan lelaki kacak tetapi Benjy seorang ayah yang kacak, percaya tak ? Benjy tidak kisah anda percaya atau tidak itulah hakikatnya kata isteri Benjy.. ha..ha..ha biasalah seorang isteri tu memang selalu menyebelahi suaminyakan betul tak ? Dalam cabaran ini Benjy hanya target berada dalam page ke-3 dan ke bawah sahaja. Benjy sedar berada dalam page pertama hingga ke-3 adalah satu kejayaan bagi SEO blog Benjy yang baru berusia kurang dari 2 bulan pada tarik entry ini diedit. Benjy juga percaya blog-blog otai yang mempunyai PR 3 dan ke atas mempunyai peluang untuk menang contest ini, jadi tak perlulah Benjy risau jika kalah. Apa pun perjuangan perlu diteruskan hingga ke titisan darah terakhir. "Contest cabaran SEO keyword 'lelaki kacak' ini adalah exam semesta akhir bagi blogger" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.

Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja olehContengconteng.comAbangensemCikgu DahliaFarish IshakPuanBee.com,w.habibu rahmanAzri JohanDirmansyah1Malaysianews.net LadfeAmir.comSEO AppsBluedianthus.comHafizmohd.comUmarFaruq.com1Artikel.comBlog Bukit BesiRadhio.comBlog Perniagaan InternetHadi HanafeeJomtonton.netMuaz Lelaki KacakOhcikgu.comBloggerWanita.comCyza SectorLelakiAcai.comSabreehussin dot comAbrablog.com dan AhmadFaizal.com.

TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: LELAKI KACAK TEST POWER PERTAMA
Ditulis oleh Jongotai
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin menyalin, samaada sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/03/lelaki-kacak-test-power-pertama.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.