• Nikmatilah panoramah indah di Kolam Air Panas Poring Ranau hanya 2 KM daripada Rumah Penginapan Nampasan.
***

LELAKI KACAK ADA JUGA YANG MISKIN

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 29 Mac 2012 0 comments
Lelaki kacak ada juga yang miskin. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Entry ini ditujukan khas kepada saudara Titan 'the handsome boy' nak bagi tahu ini adalah entry Benjy yang ke-5 untuk menyahut cabaran SEO beliau. Entry ke-5 ini Benjy tak nak masuk bertanding tetapi nak jadi pengacau je he..he..he.. diharapkan tak ada orang marah yer. Sebenarnya Benjy seronok join contest SEO Titan ini bukan apa, seronok belajar SEO je. Buat Entry Pertama tak masuk senarai page 1 hingga page 5. Punyalah hampa nak mampos. Cuba korang tengok screen shot kat bawah ni kat mana kedudukannya.

Entry Pertama Di Carian Google Search

Walaupun macam tu Benjy tak putus asa, biasalah lelaki kacak beb ... Benjy try pula buat Entry Kedua, tengok gaya ia betul-betul jauh menyimpang. Benjy sedar PR blog Benjy masih lagi '0' dan ia menjadi kesukaran untuk berada dalam page dihadapan. Nak tahu kedudukan ke berapa entry Benjy yang ke-2 ... jangan terkejut yer .. sebenarnya entry ke-2 Benjy tidak tersenarai dalam engine carian google ... sedih betul rasa macam nak terjun dari bangunan 10 tingkat pula ..isk..isk..isk..

Memandangkan Benjy mempunyai semangat juang yang tinggi, Benjy mencuba nasib pula untuk membuat Entry Ketiga. Harapan Benjy untuk entry ke-3 ini untuk berada dalam page 1 hingga page 5 google barulah nampak betul-betul macam lelaki kacak. Anda rasa apa keputusannya ? berjaya ke tidak ? Yang ke-3 ni memang tidak berjaya juga tetapi tidaklah seteruk entry ke-2 tu. Ia juga baik sedikit dari entry yang pertama. Cuba tengok screen shot di bawah. Ia berada di kedudukan ke-10 ada peningkatan sedikit.


Memandangkan entry ke-3 Benjy dalam cabaran SEO lelaki kacak ni ada sedikit keceriannnya, Benjy mencuba nasib pula untuk membuat Entry Keempat dengan harapan ia akan lebih baik daripada 3 entry sebelum ini. Dengan taktik yang tidak berapa baik dan ilmu SEO yang seperti kanak-kanak berumur 3 tahun akhirnya sedikit ilmu dan usaha hangat-hangat tahi ayam entry Benjy tersenarai juga dalam kedudukan page 5 google. Banga sedikit walaupun blog baru berusia tak sampai 2 bulan. Sila lihat screen shot di bawah.



Dengan kedudukan page 5 ini ia sudah cukup mengembirakan Benjy. Kini Benjy terus menyahut cabaran Encik Titan 'the handsome boy' selagi hayat dikandung badan. Tidak kiralah entry ini diterima atau tidak oleh si Titan, Benjy tetap teruskan juga. Kerana Benjy maklum hanya entry pertama Benjy je tersenarai dalam pertandingan ini. Semoga entry ke-5 ini akan berada dalam kedudukan yang lebih baik lagi. Kesimpulannya tidak semua lelaki kacak tu orang kaya ada juga yang miskin. "Entry ini untuk mengacau je bukan untuk bertanding" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.

TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: LELAKI KACAK ADA JUGA YANG MISKIN
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/03/lelaki-kacak-ada-juga-yang-miskin.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.