• Nikmatilah panoramah indah di Kolam Air Panas Poring Ranau hanya 2 KM daripada Rumah Penginapan Nampasan.
***

SEORANG ISTERI YANG SAMSENG

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 17 Februari 2012 0 comments
Kopi Power
Gambar Terjumpa di Google Search

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Ini bukan pasal cerita movie Isteri-isteriku Gangster ... bukan itu, .. bukan tetapi,  ini cerita reality yang belum difilemkan lagi. Watak sebenar dalam cerita ini terpaksa Benjy tukar dengan watak dan nama yang lain, tak berani nak letak nama dan lokasi sebenar ... gila engkau ! ... nanti tak pasal-pasan Benjy kena belasah dengan isteri orang yang samseng tu.
Photobucket
Ini adalah cerita benar yang berlaku pada jiran Benjy 5 tahun dahulu semoga cerita ini tidak mempengaruhi isteri-isteri diluar sana meniru gaya isteri yang samseng ini (Rasa macam tak berani nak start cerita ini pula... tukar tajuk lain boleh tak ?)


Oklah kita tukar topiklah yer ... hehehe jangan marah. Ni Benjy nak cerita pasal pemandu-pemandu yang kurang sopan bila parking kereta. Entah masa test lesen macam mana diaorang boleh pass. Adakah patut kotak parking ada 2 bila masuk parking dia selamba je parking di tengah-tengah. Benjy yang dah tawaf 5-6 round nak masuk parking pun tak dapat. Samseng betul driver ni, bila Benjy tinjau-tinjau ... laaaa... pompuan pula tu ... Keluar supermarket bukan main lagi kiri kanan beg plastik size XXXL penuh dengan makanan, anak follow di belakang sambil main game. Entah isteri siapa yang samseng sangat ni yer ....

Kita lupakanlah dengan isteri yang samseng tu ... baik buka cerita yang lain. Ketika Benjy memandu kereta buruk Benjy Kembara Auto warna hitam ada sahaja hal yang tak kena. Semasa berhenti di simpang 3 trafik light tiba-tiba ada sebuah kereta Honda City potong sayung betul-betul depan Benjy. Laaa ... ni macam nak cari pasal ni, tetapi Benjy cool je. Bila trafik light hijau Benjy tekan habis minyak saja nak potong kereta depan sebab nak tunjuk penumbuk kat driver tu. Bila nengok ... Mak i .. pompuan pula, dibelakang kereta 2 orang anaknya yang comel sedang ketawa girang, hot Benjy dah kurang 50% tengok muka anak dia. Benjy geleng kepala dan berkata "Bini siapa yang samseng betul ni yer ..?"

Ni ada lagi satu cerita ... Opsss ! ... tak jadi cerita sebab ada ramai Cik-Cik dan Puan-Puan blogger kat sini. Kang tak pasal-pasal Benjy kena serang. Harap-harap samseng-samseng macam ni dapat dikurangkan dari masa kesemasa. Sebenarnya Benjy ni bukan takut bini tetapi .... bini Benjy kadang-kadang tu samseng sikit ... ha..ha..ha..ha.. (Mampos Benjy kalau isteri baca ... SAH seminggulah Benjy tidur kat ruang tamu nampaknya ... aduhh !! ...)

"Siapa ke samseng tahi kucing tu ? " tanya Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.
TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: SEORANG ISTERI YANG SAMSENG
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/02/seorang-isteri-yang-samseng.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.