• Nikmatilah panoramah indah di Kolam Air Panas Poring Ranau hanya 2 KM daripada Rumah Penginapan Nampasan.
***

KRAFTANGAN DAN AKU - PERADUAN MENULIS BLOG YANG MENARIK

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 20 Februari 2012 0 comments
Menarik Kraftangan dan aku peraduan yang sungguh simple dan mudah. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan den pembaca semua. Jangan salah faham dengan tajuk entry, Benjy bukan menganjurkan contest blog tetapi sekadar mempromosikan satu peraduan menulis blog yang menawarkan hadiah-hadiah yang menarik'. Adakah anda sudah ready ingin menyertai contest ini ? atau masih mamai ? .... sudah atau belum Benjy tetap nak promosi juga. Walaupun promosi ini bukan berbayar yang penting Benjy nak meriahkan lagi peraduan ini dan secara tidak langsung ia akan mewujudkan aura positif dikalangan blogger-blogger di Malaysia. Apa tunggu lagi .... Jom ! ... ikut Benjy ke sebuah kampung yang penuh dengan kraftangan dan aku hasil jari-jemari anak-anak dara yang gebu lagi cun.

Gambar Terjumpa Di Google Search

OK ! pertama sekali kraftangan dan aku ini membawa kita semua ke sebuah kampung yang diberi nama Liga Kampung. Apa ? ... nak tahu kenapa kampung ni diberi nama Liga Kampung ? .... Tak apa nanti Benjy tanya Ketua Kampung dia yer ... Kalau nak tahu Ketua Kampung dia bernama Zool. Yerr ... betul ... Zool bukan Zoro yer ... Alang-alang korang dah jejak kampung ni, join sekali lah masuk liga. Jangan risau Zool tu tahu blogger macam anda tak mahir buat kraftangan jadi pertandingan ini hanya menyuruh anda membuat satu atikel bertajuk kraftangan dan aku sahaja, amacam mudah je kan.

Hadiah ? ... laaa ... awal-awal dah tanya hadiah ... OK..OK.. tak per ... Kalau tak salah Benjy, Ketua Kampung tu bagi tahu hadiah lumayan OOooo ... dan semua hadiah-hadiah ni adalah halal 100%. "Benjy ... kau bagi tahu diaorang siapa yang sponsor hadiah tu ... nanti diaorang was-was pula ?" Tiba-tiba je Ketua Kampung Zool bersuara sambil menghisap paip tembakaunya. OK..OK... kalau nak tahu peraduan ini ditaja oleh seorang ahli perniagaan budiman dari kampung ‘kedaikraft.blogspot.com dan seorang usahawan meningkat  ‘Craftzee’ . Betulkan Benjy kata halal 100%.

OK lah ... hadiah terbahagi kepada 2 ketegori iaitu entry SEO terbaik untuk 2 pemenang dan Penulisan Entry Terbaik yang menambat hati juri untuk 3 orang pemenag. Hadiah Saguhati juga disediakan untuk 2 pemenang dan keseluruhan hadiah peraduan kraftangan dan aku ini dianggarkan melebihi RM 300.00. Siapa kata tak lumayan ? ... lumayan mahhh !. Psstt ! ... Benjy bisik ni ... Benjy ada rahsiah macam mana nak menang peraduan ini ... nak tahu tak ? ...(Benjy pun menoleh ke kiri dan ke kanak) ... OK..OK.. orang tak ada ... anda klik kat SINI pasti anda tahu macam mana nak menang tu ... percayalah ...

"Zool, 'Kraftangan dan Aku' tidak boleh dipisahkan" kata Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.

Peraduan ini dianjurkan oleh http://www.ligakampung.com dan ditaja oleh
TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: KRAFTANGAN DAN AKU - PERADUAN MENULIS BLOG YANG MENARIK
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/02/kraftangan-dan-aku-peraduan-menulis.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.