• Nikmatilah panoramah indah di Kolam Air Panas Poring Ranau hanya 2 KM daripada Rumah Penginapan Nampasan.
***

GEMBIRA BILA ISTERI SUDAH HABIS BAYAR HUTANG

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 13 Februari 2012 0 comments
Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Banyak perkara yang menyebabkan kita gembira dan salah satunya apabila hutang sudah habis dibayar dan senarai nama black list telah dipadamkan daripada muka bumi. Begitu juga dengan Benjy kerana semua hutang isteri Benjy telah habis dibayar dan dikeluarkan daripada senarai black list. Kini Benjy dan isteri sedang berangan pula membuat pinjaman dengan membeli kereta dan beberapa peralatan rumah yang mewah. (emm .. itulah manusia bila dah senang sikit tak sedar diri)

Gambar Terjumpa Di Google Search


Beberapa bulan lalu nama isteri Benjy telah disenarai hitamkan atau perkataan glaimor nya black list kerana gagal melunaskan hutang sebanyak RM 150,000 ketika membeli sebuah rumah teres 2 tingkat. Walaupun gagal melunaskan hutang namun pihak bank tidak melelong rumah tersebut kerana Benjy dan isteri membuat perjanjian akan melunaskan hutang tersebut sebelum tahun 2013. Rezeki yang baik pada hujung tahun 2011 dan awal tahun 2012 Benjy serta isteri telah berjaya melunaskan baki hutang sebanyak RM 120,000 sebelum tahun 2013.

Jika ada orang bertanya apakah rahsiah Benjy dan isteri berjaya melunaskan hutang dan keluar dari zon black list, Benjy akan berkata fokus dan berusaha kearah itu, selain daripada itu berdoa dan 30% daripadanya berdiam diri sahaja, BETUL ! 30% hanyalah berdiam diri kerana 30% dilakukan oleh orang lain. Harap maklum 30% itu bukanlah melalui jalan salah atau haram tetapi ia sah dan halal daripada agama dan undang-undang malaysia.

Apa yang seronoknya selepas bebas dari hutang dan black list, pihak bank menawarkan pula pinjaman semula perumahan kerana mereka percaya dengan status kewangan Benjy sekeluarga. Benjy sekarang tengah berbincang dengan isteri samaada ingin menerimanya atau tidak. Timbul pula perasaan tamak bila pihak bank ingin menawarkan pinjaman semula perumahan sebanyak RM 200,000 kerana nilai rumah Benjy selepas dibuat tafsiran adalah RM 250,000. Itulah orang berkata beli rumah ni tak rugi tetapi kalau beli kereta memanglah rugi banyak.


Baru pagi tadi pegawai bank terlibat menelefon Benjy kembali bertanyakan tawarannya. Semasa makan malam tadi Benjy bertanya kembali kepada isteri tentang pendapatnya. Isteri Benjy hanya senyum-senyum sahaja, susah nak agak ni isteri mahu ke tidak ni. Benjy terkenang kembali minggu lepas pegawai bank Google memaklumkan Benjy bahawa hutang domain .co.cc telah habis dibayar dan kini tidak black list lagi dalam engine carian Google. Esok Benjy akan call balik pegawai bank Google tu bahawa Benjy setuju menerima tawarannya untuk loan domain .co.cc semula. Gembira betul isteri  pertama Benjy http://www.benjystanis.co.cc kerana rumahnya .co.cc tidak black list lagi daripada bank engine carian Google. Tidak percaya ? pergi ke Google search tipe site : .co.cc pasti anda terjumpa semula web site menggunakan domain tersebut. Adakah anda ingin membuat loan domain .co.cc ?

Cerita pasal hutang dan black list daripada Benjy - Melihat sebuah kehidupan dari sudut yang sungguh berbeza.
TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: GEMBIRA BILA ISTERI SUDAH HABIS BAYAR HUTANG
Ditulis oleh Benjy Bloggerman
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://www.benjyblogger.com/2012/02/gembira-bila-isteri-sudah-habis-bayar.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada Ping Busuk

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.