KEPUTUSAN PERLAWANAN MALAYSIA VS THAILAND 9 DIS 2012 - PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 9 Disember 2012 0 comments
Keputusan perlawana Malaysia vs Thailand pada 9 Dis 2012 separuh akhir pertama Piala Suzuki AFF 2012 berkesudahan dengan seri 1 - 1. Perlawana penuh debaran 94 minit di Stadium Bukit Jalil disaksikan lebih 60 ribu penyokong Harimau Malaya nampaknya tidak menghampakan walaupun berkesudahan seri. Dalam perlawanan ini nampaknya taktikal Datuk K. Rajagobal menjadi menggunakan formasi 4-5-1 dengan meletakkan Norsharul sebagai penyerang solo sementara Safee Sali direhatkan. Walaupun kedudukan ini kurang selesa buat Malaysia namun peluang tetap ada untuk melangkah ke perlawanan Akhir Piala Suzuki AFF 2012 yang mana perlawana timbal balik ke-2 di Bangkok 13 Dis 2012 menjadi penentunya.

#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg

Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PERLAWANAN MALAYSIA VS INDONESIA 1 DIS 2012 - PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 1 Disember 2012 0 comments
Keputusan perlawana Malaysia vs Indonesia 1 Dis 2012 dalam kempen Piala Suzuki AFF 2012 dimenangi oleh Malaysia dengan jaringan 2 - 0 mengatasi Indonesia. Harimau Malaya yang kehilangan sayap lincah S. Kunalan telah memasukkan Azammuddin Akhil nampaknya berjaya dan membawakan hasil apabila Azammuddin juga menghasilkan gol dalam perlawanan ini. Dalam satu lagi perlawanan Kumpulan B menyaksikan Singapura berjaya mengatasi Laos dengan jaringan 4 - 3. Dengan ini pasukan Singapura dan pasukan Malaysia dari Kumpulan B layak ke Separuh Akhir Piala Suzuki AFF 2012. Kedudukan terakhir Kumpulan B menyaksikan Singapura didepan diikuti Malaysia, Indonesia dan Laos. Dengan tamatnya perlawanan terakhir Kumpulan B ini, maka lengkaplah 4 pasukan yang akan bertemu di Separuh Akhir Piala Suzuki AFF 2012. Pasukan Filipina akan menentang Singapura manakala pasukan Malaysia akan menentang pasukan Thailand. Jadual perlawanan Seperuh Akhir sila klik di SINI.

#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg

Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PERLAWANA MALAYSIA VS LAOS 28 NOV 2012 - PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 28 November 2012 0 comments
Perlawana kedua pasukan Malaysia bertemu Laos 28 Nov 2012 dalam saingan Kumpulan B Piala Suzuki AFF 2012 berkesudahan dengan kemenangan kepada Malaysia 4 - 1 ke atas Laos. Malaysia yang turun dengan misi mesti menang telah membuat 4 pertukaran pemain berbanding perlawanan pertama dengan memasukkan Wan Zack, Mohd Sakir, Mahali dan penjaga gol Farizal Marlias nampaknya menjadi. Sebelum itu dalam satu lagi perlawanan Kumpulan B menyaksikan pasukan Indonesia berjaya menjinakkan Singapura 1 - 0 menjadikan pasukan Indonesia mendahului Kumpulan B dengan 4 mata diikuti pasukan Singapura, Malaysia dan Laos. Malaysia masih lagi mempunyai harapan untuk mara ke separuh akhir Piala Suzuki AFF 2012 tetapi perlu menang ke atas Indonesia dalam perlawanan terakhir Kumpulan B, jika seri peluang bergantung kepada perlawanan antara Singapura dengan Laos.

#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PERLAWANAN MALAYSIA VS SINGAPURA - PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 25 November 2012 0 comments
Keputusan penuh perlawanan Malaysia vs Singapura dalam kejohanan Piala Suzuki AFF 2012, 25 Nov 2012 berkesudahan dengan kemenangan berpihak kepada Singapura 3 - 0 ke atas Malaysia. Status Malaysia sebagai juara bertahan Piala AFF 2010 dan juga tuan rumah bersama nampaknya tidak memberikan kelebihan kepada Harimau Malaya pada perlawanan pertama ini.
#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PERLAWANAN PIALA SUZUKI AFF 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 24 November 2012 0 comments
Keputusan perlawanan Piala Suzuki AFF 2012. Laman Blog ini akan memaparkan keputusan penuh perlawanan Piala Suzuki AFF 2012 yang diadakan bermula 24 Nov 2012 hingga 22 Dis 2012. Tuan Rumah bagi Piala Suzuki AFF 2012 kali ini di host kan bersama Malaysia dan Thailand.

#AFF SUZUKU CUP 2012 photo PialaAFF2012.jpg

Baca Selengkapnya ....

ZAMRICH POWER COFFEE PRODUK KESIHATAN MENGUATKAN TENAGA BATIN LELAKI

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 19 November 2012 0 comments
Memang tidak dapat dinafikan bahawa ZAMRICH Power Coffee adalah produk minuman kesihatan yang boleh menguatkan tenaga batin lelaki. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca blog Benjy. Nampaknya agak lama juga Benjy mendiamkan diri dalam penulisan blog bukan dah malas berceloteh tetapi keadaan yang kurang mengizinkan sejak akhir-akhir ini. Walaubagaimana pun itu bukanlah alasan kukuh untuk berdiam diri tetapi mungkin agak malas kerana diserang wabak ZAMRICH Power Coffee.

Gambar Sebenar Produk

Baca Selengkapnya ....

PENGURUSAN KEWANGAN PERIBADI : TAKTIK SERANGAN DAN BERTAHAN

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 23 September 2012 2 comments
Siapa kata pengurusan kewangan peribadi tidak mempunyai taktik ? Jika anda nak tahu pengurusan kewangan peribadi juga mempunyai taktik serangan dan bertahan. Ingat main bola je ke ada taktik-taktik ni ? zaman sekarang ni seseorang sukar untuk berjaya jika tidak mempunyai taktik dan strategi. Lainlah terjumpa wang RM 1 billion semasa mencari duit syiling 50 sen yang jatuh di dalam rumpunan lalang. Salam sabahat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebut je pasal kewangan peribadi ramai yang buat tak ambil peduli termasuk diri Benjy sendiri. Bagi golongan makan gaji, standardlah awal bulan senyum nak mampos tetapi selang seminggu muka kembali sedih macam kena lempang isteri ke-2 (bagi yang kahwin 2). Kenapa boleh jadi macam tu ? ... mungkin senyum juga memerlukan strategi dan taktik kot ...he..he..he..he..

Gambar terjumpa di Google search


Baca Selengkapnya ....

CERITA STUDY DI OUM - TAK SANGKA LULUS SEMESTA PERTAMA

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 20 September 2012 0 comments
Cerita pertama Benjy study di OUM pun bermula. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Mungkin cerita kali ini agak membosankan anda .. Ya betul ! ... mana tidaknya, kali ini cerita Benjy agak peribadi sikit. Selepas berfikir 7-8 kali akhirnya Benjy membuat keputusan yang sungguh berisiko iaitu sambung belajar di OUM. Saudara Aziz Ali dalam bukunya bertajuk 'Jutawan dari planet Jupiter' ada menyebut bahawa salah satu pelaburan yang menguntungkan ia pendidikan. Benjy percaya juga hasil tulisannya itu namun selain daripada satu pelaburan, menyambung pelajaran juga disifatkan Benjy sebagai berani berhadapan dengan risiko. Ya betul ! ... ia satu risiko !... jika anda tidak setuju tak apa kerana setiap manusia mempunyai pendapat dan pandangannya sendiri.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

VIDEO INNOCENCE OF MUSLIM : HASIL CIPTAAN SYAITAN SAM BACILE

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 17 September 2012 1 comments
Video Innocence of Muslim adalah hasil ciptaan dan arahan syaitan yang bernama Sam Bacile. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Tidak dapat dinafikan bahawa setiap manusia mempunyai pandangan yang berbeza. Setiap manusia mempunyai pendapatnya yang tersendiri. Setiap manusia tidak lari dari melakukan kesilapan. Namun adakah syaitan yang bernama Sam Bacile telah melakukan kesilapan ? atau mungkinkan syaitan Sam Bacile ini telah melakukan kesalahan ? Pada Benjy syaitan Sam Bacile tidak melakukan kesilapan mahupun kesalahan tetapi syaitan Sam Bacile telah melakukan bencana yang menyebabkan manusia berbunuhan dan jika keadaan ini tidak ditangani dengan baik ia akan menyebabkan Peperangan Dunia Ke-3 antara Islam dan Kristian.  

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

SELAMAT HARI MALAYSIA KE-49

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 14 September 2012 0 comments
Selamat Hari Malaysia ke-49 kepada semua blogger, rakan-rakan dan pembaca-pembaca rakyat Malaysia yang Benjy hormati. Hari Malaysia adalah hari yang amat bersejarah dan perlu diingati dan dihayati oleh semua rakyat Malaysia. Tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud di bumi. Ya betul !, tanpa Hari Malaysia nama NEGARA MALAYSIA tidak akan wujud dan ungkapan 1Malaysia yang dilaungkan oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Sri Najib tidak akan berlaku. Justru itu, artikel Benjy ini lebih menjurus kepada pengertian sebenar Hari Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CERITA DUIT DAN SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 26 Ogos 2012 0 comments
Cerita pasal duit dan sambutan Hari Raya Aidilfitri merupakan topik hangat yang diperkatakan oleh rakan-rakan sekerja Benjy sebaik bermula kerja pada hari ini 27/8/2012. Salam sejahtera kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca-pembaca yang budiman sekalian. Benjy percaya kedua-dua topik pasal duit dan sambutan Hari Raya Aidilfitri merupakan topik hangat yang diperkatakan kebanyakan orang pada hari ini 27/8/2012 dan mungkin akan berpanjangan hingga ke hujung minggu ini. Sambil-sambil rancak bercerita pasal Hari Raya ada juga terselit cerita-cerita pasal kena saman trafik serta terkejut bila pihak PDRM memasang kamera DSLR di sepanjang jalan-jalan utama untuk 'memberi tunjuk ajar' kepada pengguna jalanraya bagaimana cara memandu yang sepatutnya. Benjy rasakan tahun ini agak baik sedikit kerana kurang terdengar berita-berita kemalangan maut sepanjang sambutan Hari Raya Aidilfitri, sekadar 'cium bontot' biasalah kemalangan ni sering berlaku kat mana-mana.
 
 
Sumber : www.kartunisubi.com


Baca Selengkapnya ....

31 OGOS - SELAMAT HARI KEMERDEKAAN

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Tarikh 31 Ogos 1957 dan 31 Ogos 1963 merupakan tarikh-tarikh penting yang perlu diingati oleh seluruh rakyat Malaysia. Mana tidaknya, pada tahun ini iaitu 31 Ogos 2012 Persekutuan Tanah Melayu menyambut hari kemerdekaan yang ke-55 dan Sabah (North Borneo) menyambut hari kemerdekaan ke-49. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca-pembaca dan pencinta sejarah tanah air. Benjy sungguh sedih apabila melihat iklan-iklan yang disiarkan di kaca television yang memaparkan dan menyatakan Negara Malaysia telah mencapai kemerdekaan ke-55 pada tahun 2012. Bagi Benjy Kementerian Penerangan perlulah menyatakan dengan jelas bahawa kemerdekaan ke-55 tahun telah dicapai oleh Persekutuan Tanah Melayu bukannya Negara Malaysia. Jika perkara ini berterusan ia akan melupuskan banyak sejarah silam yang penting dalam Negara Malaysia malah, memesongkan fakta sejarah yang sebenar.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

PROJEK IC : SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA PERLU SIASAT VIDEO INI

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 23 Ogos 2012 0 comments
PROJEK IC : SURUHANJAYA SIASATAN DIRAJA PERLU SIASAT VIDEO INI

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca, pemimpin-pemimpin tertinggi parti politik dan ahli-ahli Suruhanjaya Siasatan Diraja yang sedang membuat siasatan Projek IC di Sabah khasnya dan seluruh Malaysia amnya.

Sumber Gambar : Google

Baca Selengkapnya ....

HARI MALAYSIA - SEBENARNYA NEGARA MALAYSIA TIDAK PERNAH DIJAJAH

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 21 Ogos 2012 0 comments
"HARI MALAYSIA - SEBENARNYA NEGARA MALAYSIA TIDAK PERNAH DIJAJAH"

Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca-pembaca dan para pemimpin Negara Malaysia. Sebelum Benjy menghuraikan lebih lanjut tentang tajuk artikel di atas, Benjy ingin memaklumkan bahawa tujuan artikel ini ditulis sebagai pandangan peribadi Benjy berdasarkan fakta sejaran dan Perjanjian Penubuhan Malaysia pada 9 Julai 1963 di London. Jika ada yang tidak bersetuju dengan artikel ini, anda juga berhak menyuarakan pandangan anda di ruang komen di bawah.

Sumber Gambar : Google


Baca Selengkapnya ....

20 PERKARA TUNTUTAN RAKYAT SABAH SEBENARNYA TERKANDUNG DALAM PERJANJIAN PENUBUHAN MALAYSIA 9 JULAI 1963

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 19 Ogos 2012 0 comments
Sebenarnya [fakta], 20 perkara yang dituntut oleh rakyat Sabah melalui perjuangan Parti STAR terkandung di dalam 11 PERKARA perjanjian penubuhan Malaysia yang ditandatangani oleh wakil-wakil kerajaan British, Persekutuan Tanah Melayu, Borneo Utara (Sabah), Sarawak dan Singapura pada 9 Julai 1963 di London yang juga dikenali sebagai Akta Malaysia 1963. Mungkin ada yang menyangka artikel Benjy kali ini berbau politik setelah sekian lama menyepi dalam penulisan blog. Namun Benjy ingin menjelaskan bahawa, artikel ini hanyalah sebagai pandangan peribadi Benjy mengikut fakta dan juga pengetahuan am sejarah Malaysia. Sebagai rakyat Sabah dan Malaysia, adalah menjadi tanggungjawab Benjy berkongsi pendapat yang menjadi persoalan kebanyakan rakyat Sabah menjelang PRU 13 nanti.

 Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

NOR SURYANI SEKADAR BERSAING DI PUSINGAN KELAYAKAN ACARA MENEMBAK AIR RIFEL 10 METER WANITA OLIMPIK 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 28 Julai 2012 0 comments
Nur Suryani Mohd Taibi satu-satunya ratu menembak Malaysia di Sukan Olimpik 2012 sekadar mampu bersaing di peringkat kelayakan Acara Air Rifel 10 meter wanita Olimpik 2012 sahaja apabila beliau menduduki tangga ke 34 dari keseluruhan 56 peserta yang bertanding. Nur Suryani yang mengandung 8 bulan bagaimanapun menunjukkan kecekalan dan semangat kesukanannya apabila mengutip 392 mata dalam acara yang dipertandingkan pada 28 Julai 2012.
Sumber Logo : Google Search


Baca Selengkapnya ....

BERGU LELAKI SKUAD BADMINTON OLIMPIK MALAYSIA 2012 - KEPUTUSAN 28 JULY 2012

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Keputusan 28 Julai 2012, Bergu Lelaki Skuad Badminton Olimpik Malaysia 2012. Tan Boon Heong dan Koo Kien Keat mudah menundukkan pasangan bergu daripada Jepun Naoki Kawame dan Shoji Sato street set dalam perlawanan pertama peringkat Kumpulan D. Tan Boon Heong dan Koo Kien Keat menang 21-12 dalam set pertama dan 21-14 dalam set kedua hanya dalam masa 33 minit. Ini merupakan permulaan yang baik bagi mereka yang dijangkan mudah melangkah ke peringkat Suku Akhir nanti.

Baca Selengkapnya ....

CARA MENAIKKAN TRAFIK BLOG - KERJASAMA STRATEGIK DENGAN BENJY BLOGGER

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 16 Julai 2012 0 comments
Nak tahu cara menaikkan trafik blog ? jika anda seorang otai blogger dan pakar SEO rasanya atikel ini 100% tidak sesuai dengan anda. Tetapi bagi yang baru berjinak-jinak dengan blog dan ingin mendapatkan trafik masuk ke blog anda, mungkin kerjasama strategik dengan Benjy Blogger sangat berguna untuk anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sebenarnya hasrat ini telah lama Benjy fikirkan cuma agak malas mengarang sebuah entry je. Entah kenapa hari ini rajin pula nak mengetuk papan keyboard.
Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CERITA LUCAH ? ... CERITA LUCAH DAN VIDEO LUCAH DI INTERNET

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 14 Julai 2012 0 comments
Banyak sungguh cerita lucah di internat tidak kira apa bahasanya tetapi yang pastinya ia memang banyak. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Sejak kebelakangan ini Benjy memang kurang aktif menulis blog sejak terlibat dengan satu projek maya dan kini telah menyambung pelajaran semula di Open University Malaysia (OUM). Namun apabila sesekali melawat blog sendiri, Benjy agak terkejut melihat blog Benjy ... bukannya terkejut apa tetapi trafiknya menjunam sungguh mengejutkan. Kalau dulu sehari traffic ke blog Benjy boleh maintain 1,000++ UV sehari tetapi kini hanya dalam lingkungan 450 - 550 sahaja UV sehari. Walaupun Benjy gembira sedikit kerana kekuatan SEO blog ini masih lagi ada walaupun post ini merupakan post ke-2 Benjy untuk bulan Julai 2012 ini.

Mengapa Google membiarkan gambar ini tersebar di internet ?

Baca Selengkapnya ....

PEMBEKAL PENGEDAR DAN PEMBORONG BUAH KURMA

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 7 Julai 2012 0 comments
Anda ingin mencari pembekal, pengedar dan pemborang buah kurma ? Jangan risau sebab Benjy ada tips untuk anda mendapatkan buah yang paling sedap dan paling laris sempena bulan puasa nanti. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan pencari buah kurma. Tidak lama lagi umat Islam akan menyambut 1 Ramadhan yang dijangka pada 21 July 2012 ini menandakan bermulanya bulan puasa. Sepanjang bulan Ramadhan ini sememangnya menjadi amalan dan tradisi umat Islam untuk memakan buah kurma apabila berbuka puasa. Bagi anda yang beragama Islam, sudahkah anda membeli buah kurma sepanjang bulan Ramadhan nanti ?

 Buah Kurma Keluaran Almah Sdn. Bhd.


Baca Selengkapnya ....

VIDEO LUCAH DAN VIDEO LUCAH PERCUMA

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 1 Julai 2012 0 comments
Dapatkan video lucah percuma dan panas di sini ! Video panas 3gp terbaru ! Video panas artis terbaru ! .... Itu adalah antara iklan-iklan yang Benjy lihat semakin berleluasa di internet ataupun kiriman SMS. Ia seolah-olah sudah menjadi trend rakyat Malaysia malah ia dijadikan business yang menguntungkan. Namun baru-baru ini Benjy mendapat info daripada rakan Benjy bahawa dia dalam proses perceraian dengan isterinya di sebabkan masalah hubungan seks. Aduh ! memang terkejut juga mendengarnya namun apa boleh buat, mungkin jodoh sudah tiada. Memandangkan beliau asyik sahaja menceritakan kisah perceraiannya, Benjy pun memberanikan diri bertanya lebih dekat lagi apakah yang beliau maksudkan masalah hubungan seks tu. Nampaknya beliau bersikap terbuka dan menjelaskan tidak puas melakukan hubungan seks dengan isterinya.
Sumber : Google Search

Baca Selengkapnya ....

JADUAL PERLAWANAN SKUAD BOLASEPAK MALAYSIA BAWAH 22 TAHUN PERINGKAT KELAYAKAN KEJUARAAN AFC U-22 2013

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 20 Jun 2012 0 comments
Jadual perlawanan melibatkan Skuad Bolasepak Malaysia Bawah 22 tahun dalam kelayakan Kejuaraan AFC-U22 2013 dilihat positif oleh pemerahati bolasepak tempatan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak Malaysia. Walaupun dunia bolasepak diselubungi oleh kerancakan EURO 2012 namun, bagi Benjy yang juga peminat setia pasukan kebangsaan Malaysia tidak kira Harimau Malaya atau Harimau Muda tetap setia mengikut perkembangan peringkat kelayakan Kejuaraan AFC-U22 2013 melibatkan pasukan Malaysia Bawah 22 tahun. Selepas pasukan Hoki Remaja Malaysia menjuarai Hoki Remaja Asia 2012 sudah tiba masanya Pasukan Bolasepak remaja Malaysia pula membuktikan kepada Malaysia bahawa mereka juga sehebat pasukan remaja hoki kebangsaan.

Sumber Logo : Google Search

Baca Selengkapnya ....

TOP 20 TRAFFIC REFERRAL BENJY BLOGGER MEI 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 13 Jun 2012 0 comments
Masa yang terluang ini Benjy gunakan untuk menghargai Top 20 Traffic Referral di benjyblogger[dot]com bagi bulan Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Seperti bulan-bulan yang sebelumnya, ini merupakan entry yang wajib untuk dimasukkan ke dalam blog Benjy setiap bulan. Semoga entry ini dapat mengeratkan lagi hubungan Benjy dengan semua blogger walaupun Benjy tidak seaktif dulu menulis blog dan blogwalking ke blog rakan-rakan maya. Jika ada masa kelapangan Benjy akan mengunjungi juga blog rakan-rakan dan tinggalkan komen sebagai tanda salam blogger.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN MALAYSIA VS SINGAPURA 12 JUN 2021

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 12 Jun 2012 0 comments
Keputusan pertemuan Malaysia vs Singapura pada 12 Jun 2012 di Stadium Shah Alam memihak kepada Harimau Malaya dengan kemenangan 2-0. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat Harimau Malaya sekalian. Kini harapan dan sokongan peminat Harimau Malaya kembali bersinar hasil daripada kemenangan ini sekaligus menutup mulut yang mengkritik Datuk K. Rajagobal (termasuk Benjy) bahawa taktikal dan teknikal Datuk K. Rajagobal masih lagi hebat seperti 2 tahun lalu ketika menjuarai Piala AFF 2010. Mutu permainan juga semakin meningkat dengan mengandakan serangan ke kubu Singapura akhirnya berbaloi dengan kemenangan.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

RUMAH PENGINAPAN DI KOLAM AIR PANAS PORING RANAU

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 10 Jun 2012 0 comments

Rumah penginapan untuk disewa berhampiran Kolam Air Panas Poring, Ranau. Adakah anda merancang untuk bercuti di Kolam Air Panas Poring, Ranau ? Jika YA, kami ada berita gembira untuk anda. Kami menyediakan sebuah rumah penginapan yang diberi nama "PENGINAPAN D'NAMPASAN" untuk disewa dengan kadar berpatutan tetapi masih mengekalkan kualiti bertaraf 3 BINTANG.

Menikmati percutian adalah sesuatu yang menyeronokkan namun, kami memahami halangan utama yang membataskan aktiviti tersebut adalah faktor budget ataupun kos. Namun ia dapat diatasi apabila sesuatu percutian dirancang dengan teliti agar ia dapat dinikmati dengan penuh keseronokan dan meninggalkan memori-memori yang indah bersama orang yang tersayang.


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN MALAYSIA VS SINGAPURA 8 JUN 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 9 Jun 2012 0 comments
Keputusan Malaysia vs Singapura 8 Jun 2012 lagi episod mengecewakan Harimau Malaya apabila sekadar berpuas hati dengan seri 2-2 selepas tamat 90 minit perlawanan persahabatan di Stadium Jalan Besar, Singapura. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat Harimau Malaya. Apa lagi yang boleh diperkatakan oleh Datuk K. Rajagobal apabila Malaysia hanya mampu seri 2-2 menentang 'The Lion' selepas pasukan Singapura bangkit di minit-minit terakhir selepas ketinggalan 2-0. Bagi peminat Harimau Malaya mungkin ramai yang menyalahkan pengadil perlawanan dan permainan dianggap berat sebelah tetapi itu bukanlah alasannya kerana menyalahkan orang lain tidak mendatangkan apa-apa kebaikan berbanding melihat kesilapan diri sendiri.

Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

JADUAL PERLAWANAN DAN KEPUTUSAN PENUH EURO 2012

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 8 Jun 2012 0 comments
Jadual perlawanan dan keputusan penuh EURO 2012 akan dikemaskini dari masa ke semasa dalam blog ini sebagai sumber maklumat lengkap kepada peminat-peminat bolasepak di Malaysia dan serata dunia. Selain itu ia juga dijadikan koleksi informasi sukan dalam blog Benjy. Semoga informasi ini berguna kepada anda sebagai salah satu sumber rujukan lengkap tanpa perlu mengakses banyak laman blog dan laman web. "So enjoy the EURO 2012".

Sumber Logo : Google Search

Baca Selengkapnya ....

KEDUDUKAN RANKING FIFA MALAYSIA JATUH KEMBALI

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 6 Jun 2012 0 comments
Kedudukan Ranking FIFA Malaysia terkini jatuh kembali ke kedudukan 154 daripada 153 yang tidak sampai 2 bulan pun bertahan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat Harimau Malaya sekalian. Keadaan ini memang sudah diduga oleh Benjy awal-awal lagi selepas Malaysia seri 0 - 0 dengan pasukan Filipina tempoh hari. Sementara itu dalam perkembangan berlainan, selepas Filipina menjinakkan Malaysia 0 - 0, mereka pula berjaya menjinakkan Indonesia 2 - 2 dalam perlawanan persahabatan pada 5 Jun 2012. Nampaknya Malaysia masih lagi tercari-cari rentak permainan selepas menjuarai Piala AFF 2010 yang lalu. Keadaan ini sedikit sebanyak merisaukan peminat Harimau Malaya yang kurang yakin dengan kemampuan Malaysia untuk mengulangi juara Piala AFF 2012.
Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

Kerjasama Exabytes dan MOLPay memudahkan pembayaran melalui internet

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 2 Jun 2012 0 comments
Exabytes dan MOLPay telah menjalinkan kerjasama dalam dunia online bagi memudahkan pengguna internet membuat pembayaran secara Online. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dengan terjalinnay kerjasama ini, dijangka lebih 50,000 pengguna internet akan memilih menggunakan perkhidmatan ini kerana ia selamat dan bebas daripada risiko. Sila baca berita penuh di bawah.

Picture From : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN KEY PERFORMANCE INDICATOR (KPI) BENJYBLOGGER MAY 2012

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 1 Jun 2012 0 comments
Seperti biasa, Benjy akan membentangkan Laporan Key Performance Indicator (KPI) benjyblogger[dot]com bagi bulan Mei 2012. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Macam bulan-bulan yang lepas, entry laporan KPI Blog ini merupakan entry wajib bagi Benjy bagi menilai prestasi blog benjyblogger[dot]com setiap bulan. Benjy merasakan sebagai seorang blogger yang masih mentah dalam dunia blog, entry sebegini akan memberikan dorongan dan semangat kepada Benjy untuk terus menuliskan blog. Ia juga sebagai satu cara menganalisa, mencari kelemahan dan seterusnya memperbaiki kelemahan dalam blog Benjy. Secara tidak langsung ia juga membuka peluang rakan-rakan blogger memberi pandangan mereka sendiri tentang blog Benjy.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN MALAYSIA VS FILIPINA 1 JUN 2012

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Keputusan Malaysia vs Filipina 1 Jun 2012 perlawanan persahabatan antarabangsa berkesudahan dengan seri 0 - 0. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air sekalian. Nampaknya Harimau Malaya belum mampu mengigit pasukan Filipina selepas terikat 1 - 1 pada 29 Feb 2012 yang lepas. Walaupun Benjy dan ramai peminat Harimau Malaya tidak berapa gembira dengan keputusan ini, ia sudah bagus daripada kalah. Walaupun hanya menonton melalui kacak TV tetapi, Benjy merasakan sokongan peminat Harimau Malaya semakin menurun, sorakan riuh rendah sudah semakin berkurangan. Mungkin ramai yang sudah gaji dan lebih suka shopping sini-sana daripada menonton di stadium. Ada banyak perkara yang akan Benjy sentuh mengenai perlawanan ini dan diharap Datuk K. Rajagobal tersesat ke blog Benjy dan terbaca artikel ini.
Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

PROJEK PERUMAHAN PERCUMA - GEMBIRA TERPILIH

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 28 Mei 2012 0 comments
Projek perumahan percuma yang telah dirancang setahun yang lalu akhirnya dapat diilhamkan sepenuhnya tahun ini. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Dua hari yang lepas Benjy ada menerima sepucuk surat kiriman pos laju dan hati berdebar-debar melihat logo surat itu kerana ia mengingatkan Benjy kepada permohonan Benjy untuk menyertai satu projek. Selepas sampul dibuka, Benjy terus membaca perenggan yang paling akhir sekali dan tercatat "tahnian anda diterima menyertai projek perumahan percuma bagi syarikat ..dot..dot..dot... Jika anda bersetuju dengan tawaran ini sila tandatangan dan kirimkan semula ke alamat tertera" Fuhhh ! .... gembira nak mampos rasa dihati tidak terhingga, akhirnya hasrat menyertai projek perumahan percuma tercapai juga.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

HARGA 1MALAYSIA PAD RM 999.00 - 1PAD

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 25 Mei 2012 0 comments
Wow ! harga 1Malaysia Pad (1Pad) RM 999.00 je ? pasti meletup ni beb ! Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat tablet sekalian. Tak kala ramai yang berebut-rebut membeli Samsung Galaxy Tab 10.1 dan Samsung Galaxy Tab 7, di tengah keriuhan orang ramai mengatakan kehebatan iPad Baru dan pelbagai telefon pintar yang seolah-olah bertindak sebagai tablet dan ditengah-tengah rakyat Malaysia membantu dan memberi sorakan pasukan kesukaan mereka dalam peperangan cyber final PRU Cup edisi ke-13 di antara BN dan PR muncul satu senjata baru serba moden yang bakal mengegarkan peperangan cyber menjelang final PRU Cup 13 - 2012. Senjata baru yang dimaksudkan tidak lain dan tidak bukan 1Malaysia Pad atau nama glamournya 1Pad yang dilancarkan baru-baru ini.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

PUTUS CINTA ? JANGAN RISAU KITA SAMBUNGKAN CINTA ITU SEMULA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Anda putus cinta ? jangan risau kita sambungkan cinta itu semula kerana tiada yang mustahil untuk kebahagian anda. Jangan biarkan emosi menguasai anda kerana jika dibiarkan putus cinta boleh membunuh anda. Ketahuilah bahawa, anda bukan sendirian kerana ramai di luar sana boleh membantu anda. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan insan-insan yang tengah sedih kerana putus cinta. Beberapa minggu yang lalu Benjy ada menonton berita yang menyiarkan seorang lelaki cuba melompat dari atas jambatan Pulau Pinang kerana putus cinta. Aduhh ! ... Benjy terkejut juga kenapa boleh jadi macam tu ? Adakah cinta itu adalah segalanya sehinggakan anda sangup membunuh diri ? Walaupun Benjy bukanlah pakar juru runding bagi insan yang putus cinta, mungkin sedikit pandangan dan idea Benjy ini boleh di amalkan terutamanya yang betul-betul kecewa akibat putus cinta.

Sumber Gambar : Google Images

Baca Selengkapnya ....

#VIDEO LUCAH - DAPATKAN VIDEO LUCAH PERCUMA DI SINI

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 24 Mei 2012 0 comments
Kopi Power

#VIDEO LUCAH

Dapatkan video lucah percuma di sini ! Video lucah artis Malaysia terkini ! Langanan percuma video lucah untuk sebulan ! Video lucah percuma tidak perlu kad kredit ! dan macam-macam lagi bunyi iklan yang nampaknya semakin banyak di internet. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca sekalian.

Photobucket



#VIDEO LUCAH

Sejak sebulan dua ini Benjy sering terjumpa iklan-iklan video lucah di sidebar beberapa laman web dan blog Malaysia. Walaupun jumlahnya masih sedikit tetapi Benjy percaya jika dibiarkan ia akan menjadi bukit, tak tahulah bukit apa, tak kisahlah janji bukit. Keadaan ini amat membimbangkan kerana ia boleh dan telahpun mempengaruhi anak-anak muda terutamanya yang masih bersekolah.


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN SUKU AKHIR PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS CHINA

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 23 Mei 2012 0 comments
Keputusan Suku Akhir Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs China menyaksikan kekalahan Malaysia 0-3 kepada pasukan pilihan pertama tersebut. Seperti yang telah diduga, skuad badminton Malaysia belum lagi mampu melukakan skuad badminton China yang menang bergaya ketika bertemu di Suku Akhir. Daripada penelitian Benjy, Malaysia mungkin mara ke Separuh Akhir jika berjaya menundukkan Denmark ketika perlawanan akhir peringkat kumpulan 22 Mei 2012 yang lepas.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search



Baca Selengkapnya ....

MUHAMMAD NAZMI FAIZ MANSOR SAH MILIK SC BEIRA-MAR

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 22 Mei 2012 0 comments
Muhammad Nazmi Faiz Mansor sah milik SC Beira-Mar selepas pemain muda Malaysia itu menandatangani kontrak 3 tahun dengan kelab Division 1 Portugal tersebut. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air. Jika satu ketika dahulu penyerang sensasi negara Safee Sali bergelar jutawan selepas menyambung kontrak dengan Pelita Jaya FC kini Muhammad Nazmi Faiz Mansor pula mencipta rekod pemain Malaysia pertama bermain di liga Eropah. Sememangnya Nazmi layak bermain dengan pasukan SC Beira-Mar kerana dia masih muda dan mempunyai bakat yang tidak dimiliki oleh lain-lain pemain seumur dengannya.

Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS DENMARK

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments


Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Denmark menyaksikan Malaysia tewas 3-2 dan menduduki naib johan Kumpulan C di belakang Denmark. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Seperti yang dijangka kebanyakan penganalisis badminton Malaysia menjangkakan pasukan badminton Malaysia belum boleh bersaingan untuk merebut Piala Thomas 2012. Masin betul mulut mereka ni, bukan sahaja tewas 2-3 kepada Denmark tetapi Datuk Lee Chong Wei mengalami kecederaan pergelangan kaki dan menarik diri dari perlawanan ketika mendahului 2-0 di set pertama kepada pemain Denmark Peter Hoeg Gade.
Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KEPUTUSAN PIALA THOMAS 2012 - MALAYSIA VS AFRIKA SELATAN

Posted by Benjy Bloggerman Isnin, 21 Mei 2012 0 comments

Keputusan Piala Thomas 2012 pertemuan Malaysia vs Afrika Selatan menyaksikan Malaysia menang selesa 5-0 sepertimana yang dijangka. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat sukan badminton tanah air. Afrika Selatan bukanlah pasukan yang handal dan skuad Piala Thomas 2012 Malaysia menjadikan pertemuan ini sebagai latihan pemanas badan sebelum bertemu Denmark pada 22 Mei 2012. Pasukan Malaysia hanya memerlukan 1 jam 54 minit untuk mengutip 5 mata penuh dan kesemua pemain mencipta kemenangan kurang dari 30 minit. 

Logo Rasmi Piala Thomas 2012 Sumber : Google Search

Baca Selengkapnya ....

LAPORAN PENUH PIALA THOMAS DAN PIALA UBER 2012

Posted by Benjy Bloggerman Ahad, 20 Mei 2012 0 comments
Benjy Blogger akan membawakan laporan penuh Piala Thomas dan Piala Uber 2012 bermula 20 Mei - 27 Mei 2012 yang berlangsung di Wuhan, China. Laporan ini akan di update dari semasa kesemasa dan juga akan membuat ulasan terperinci melibatkan Skuad Badminton Malaysia. Semoga laporan ini memenuhi informasi yang anda perlukan.
Logo Rasmi Piala Thomas dan Uber 2012 : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CHELSEA JUARA UEFA CHAMPIONS LEAGUE 2012

Posted by Benjy Bloggerman Sabtu, 19 Mei 2012 0 comments
Akhirnya Chelsea juara UEFA Champions League 2012 buat pertama kali dalam sejarah selepas menumpaskan Bayern Munich melalui sepakan penalti 4-3 apabila kedua-dua pasukan terikat seri 1-1 sehingga tamat masa 120 minit. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak sekalian. Pertemuan Chelsea vs Bayern Munich di final UEFA Champions League 2012 menyaksikan tumpuan atau pilihan utama diletakkan kepada kelab Jerman tersebut lebih-lebih lagi bermain sebagai tuan rumah. Namun, akhirnya The Blues yang belum pernah lagi menjuarai gelaran ini mencuri tumpuan selepas mengenepikan semua kritikan terhadap mereka sebelum ini dengan membawa pulang Trofi UEFA Champions League 2012 ke Stamford Bridge.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

HAFIZ JUARA KONSERT AKHIR MANIA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Hafiz juara konsert akhir Mania dan berjaya merangkul RM 500 ribu. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat hiburan tanah air sekalian. Persaingan konsert akhir Mania memang mendebarkan kerana kesemua artis-artis yang bertanding hebat-hebat belaka. Memandangkan program Mania ini adalah rancangan realiti maka, artis yang mempunyai ramai peminat dan peminat yang sanggup mengeluarkan wang poket mereka sendiri untuk membuang undian melalui SMS pasti idola mereka berjaya memenangi pertandingan ini. Buat sulung kali rancangan Mania ini dipertandingkan, Hafiz berjaya membuktikan bahawa bukan sahaja bakat yang ada padanya tetapi beliau juga membuktikan bahawa dia juga mempunyai ramai peminat dan sokongan peminat itulah menjulangnya menjadi juara Mania yang pertama.


Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

KELANTAN JUARA PIALA FA 2012 BUAT KALI PERTAMA

Posted by Benjy Bloggerman 0 comments
Kelantan juara Piala FA 2012 setelah 3 kali beraksi di final. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca dan peminat bolasepak tanah air. Pertemuan mendebarkan Kelantan vs Sime Darby 94 minit telah menjawab semua persoalan dan sememangnya Kelantan menepati ramalan sebagai pasukan pilihan. Secara peribadi Benjy, keseluruhan perlawanan akhir Piala FA 2012 sungguh meriah dengan kehadiran lebih kurang 85 ribu kedua-dua penyokong di Stadium Nasional Bukit Jalil. Walaupun begitu bagi Benjy mutu permainan cuma ditahap sederhana sahaja dan masih banyak ruang yang masih boleh diperbaiki oleh kedua-dua pasukan.

KELANTAN (1 - 0) SIME DARBY FC
Sumber Gambar : Google Search

Baca Selengkapnya ....

CALENDAR 2013 ADA 13 BULAN

Posted by Benjy Bloggerman Jumaat, 18 Mei 2012 0 comments
Terkejur bila melihat Calendar 2013 ada 13 bulan. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Secara normal dalam setahun ada 12 bulan tetapi entah mengapa calendar 2013 ada 13 bulan. Ketika Benjy meneliti secara penuh teliti memang betul calender 2013 memang ada 13 bulan. Jika anda tidak percaya, anda boleh melihat sendiri calendar tersebut. Dan selepas anda melihatnya pasti anda juga terkejut bahawa calendar tersebut ada 13 bulan.
Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA PATUT MENYERAHKAN GELARAN HARIMAU MALAYA KEPADA PASUKAN HOKI MALAYSIA

Posted by Benjy Bloggerman Khamis, 17 Mei 2012 0 comments
Pasukan Bolasepak Malaysia patut menyerahkan gelaran Harimau Malaya kepada pasukan Hoki Malaysia. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan, pembaca, peminat bolasepak dan hoki Malaysia. Entry ini bukan untuk mengapi-apikan kedua-dua pasukan Malaysia ini, jauh sekali melaga-lagakan mereka macam ikan laga dalam botol kicap, tetapi sebagai satu pandangan peribadi yang ikhlas. Antara sukan bolasepak dan sukan hoki, kedua-duanya Benjy minat. Benjy mula main bolasepak sejak umur 7 tahun dan peringkat tertinggi main bola wakil sekolah untuk MSS Daerah tempat Benjy. Manakala Benjy mula bermain hoki pula sejak umur 12 tahun masa darjah 6 dan peringkat tertinggi mewakili KPD untuk peringkat Tentera Darat. Tetapi hari ini Benjy berkata pasukan Bolasepak Malaysa patut menyerahkan gelaran Harimau Malaya kepada pasukan Hoki Malaysia.

Sumber Gambar : Google Search


Baca Selengkapnya ....

JADUAL PERLAWANAN PIALA THOMAS 2012

Posted by Benjy Bloggerman Rabu, 16 Mei 2012 0 comments

Info terkini Piala Thomas 2012 - Malaysia akan berhadapan dengan China di Suku Akhir 23 Mei 2012 jam 7.00 pm.

Jadual Perlawanan Piala Thomas 2012 telah pun dikeluarkan dan mengikut undian Malaysia mempunyai peluang yang cerah untuk layak ke Suku Akhir Piala Thomas 2012, walaupun begitu peluang untuk layak ke Separuh Akhir masih 50-50 lagi. Berikut adalah jadual perlawanan yang melibatkan skuad Piala Thomas 2012 Malaysia.
Sumber Logo : Google Search
Peringkat Kumpulan C

21 Mei 2012 jam 13.00 - MALAYSIA vs Afrika Selatan (5-0) (Laporan Penuh DI SINI)
22 Mei 2012 jam 13.00 - Denmark vs MALAYSIA (3-2) (Laporan Penuh DI SINI)

Peringkat Suku Akhir


23 Mei 2012 jam 19.00 - China vs MALAYSIA (3-0) (Laporan Penuh DI SINI


Baca Selengkapnya ....

BLOG CONTEST SEO LELAKI KACAK - RAHSIA JOMKONGSISTORY[DOT]COM TERBONGKAR

Posted by Benjy Bloggerman Selasa, 15 Mei 2012 0 comments
Rahsia 'Lelaki Kacak' iaitu penulis blog Jomkongsistory[dot]com yang kini mendahului lain-lain peserta dalam contest blog SEO keyword 'Lelaki Kacak' terbongkar. Salam sahabat kepada blogger, rakan-rakan dan pembaca semua. Perbualan Benjy dengan penulis blog Jomkongsistory[dot]com dalam beberapa jam telah memerangkap beliau dan akhirnya terlajak kata memberi tahu rahsia SEO menggunakan kata kunci tersebut.

Apa yang menaikkan semangat Benjy ialah apabila dia berkata entry Benjy bertajuk Lelaki Kacak Test Power Pertama juga adalah hebat walaupun kini di page #4 Google Search.



Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.

Visit Coin Hive to learn more about how this works

Perjalanan Ku

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life. Thank you for coming to my blog.