Apa itu Forex Trading

Posted by Jongotai Khamis, 19 November 2020 0 comments

Apa itu Forex Trading ? Bagi yang mencari-cari jawapan tentang apakah itu Forex Trading, saya percaya  anda akan berjumpa dengan berbagai-bagai jawapan. Ada sesetengah orang menyebutnya Main Forex tetapi ianya adalah perkara yang sama. Samaada ianya disebut Main Forex atau disebut Forex Trading ia adalah perkara yang sama.



Baca Selengkapnya ....

PELABURAN UNIT TRUST DENGAN WANG CARUMAN KWSP

Posted by Jongotai Rabu, 5 Julai 2017 1 comments
Membuat Pelaburan Unit Trust dengan wang Caruman KWSP sepatutnya sudah menjadi satu kemestian bagi setiap pencarum-pencarum KWSP.  Tetapi saya beranggapan masih ramai pencarum KWSP masih tidak tahu akan program ini kerana KWSP sendiri, pada pendapat peribadi saya kurang mempromosikan skim ini kepada pencarum-pencarumnya. Ini tidak bermaksud saya menyalahkan pihak KWSP, tidak, tidak masa sekali. Jangan salah tafsir pendapat peribadi saya di atas yer. Itu cumalah pendapat peribadi saya setelah melihat mengapa ramai pencarum KWSP tidak mempunyai info berkaitan skim ni, tidak lebih dari itu.


Sumber Gambar : Google Image

Baca Selengkapnya ....

PELABURAN UNIT TRUST - PELABURAN KWSP

Posted by Jongotai Ahad, 18 Jun 2017 0 comments
PELABURAN KWSP bermaksud, melaburkan 30% daripada baki simpanan asas Akaun 1 KWSP anda ke dalam PELABURAN UNIT TRUST bertujuan mendapatkan pulangan terbaik CARUMAN KWSP apabila anda bersara kelak. Saya sering terdengar orang berkata PELABURAN KWSP menguntungkan, tetapi apabila saya bertanya kepada mereka apakah maksud PELABURAN KWSP mereka senyap, ada yang pandang atas bawah tak kurang juga garu kepala malah ada juga yang senyum-senyum kambing (emm ... senyum-senyum kamping tu macam mana eahh ?)

Balang mana yang menjadi pilihan anda ?

Baca Selengkapnya ....

APA YANG DIMAKSUDKAN DENGAN RISIKO DALAM PELABURAN UNIT TRUST

Posted by Jongotai Selasa, 30 Mei 2017 0 comments


Di dalam skim PELABURAN UNIT TRUST, terdapat 3 risiko yang perlu diketahui oleh seorang yang bakal melabur dalam pelaburan bijak ini. Risiko-risiko tersebut adalah :

1. Dana Berisiko Tinggi

2. Dana Berisiko Sederhana

3. Dana Berisiko Rendah

Walaupun terdapat 3 kategori yang berlainan, tetapi ketiga-tiga sebenarnya memberi pulangan yang menguntungkan kepada para pelabur. Mungkin anda tertanya-tanya, jika ketiga-tiganya memberi pulangan yang menguntungkan, kenapa perlu ia di pecahkan kepada 3 jenis risiko ?

Baca Selengkapnya ....

PELABURAN UNIT TRUST : PELABURAN YANG MENGUNTUNGKAN

Posted by Jongotai Selasa, 23 Mei 2017 0 comments
PELABURAN UNIT TRUST

Sebelum benjyblogger bercerita dengan panjang lebar tentang UNTUNGNYA MELABUR DALAM PELABURAN UNIT TRUST, jom kita lihat dahulu darimana datangnya pendapatan sesorang itu.

Melalui pembacaan benjyblogger, pendapatan seseorang itu datangnya daripada 4 sumber seperti berikut :

   Pertama : Seorang yang bekerja makan gaji

   Kedua : Seorang yang bekerja sendiri

   Ketiga : Seorang yang mempunyai perniagaan dan mempunyai pekerja.

   Keempat : PELABURAN


Baca Selengkapnya ....

TRADING FOREX MINGGU KETIGA - ASAM GARAM TRADING FOREX

Posted by Jongotai Ahad, 23 Oktober 2016 0 comments
Pejam celik pejam celik sedar-sedar sudah sampai minggu ke-3 Benjyblogger mencuba nasib dalam perniagaan pasaran matawang atau lebih famous lagi dikenali sebagai "main forex". Bila teringat sebutan main forex teringgat pula Benjyblogger dengan seorang rakan yang juga part time dalam biz ini. Benjyblogger bertanya kepadanya " ... awak main forex ke ? "... lantas dia menjelaskan " ... saya tidak main forex, saya cuma trading forex je .. " balasnya dengan selemba. Bila difikirkan balik ada beza ke erti main forex  dengan trading forex ? Ye memang ada beza, kerana trading (perdagangan = perniagaan) dan main dua perkara yang berbeza ... ha ha ha ha ...

Image result for forex trading pictures
BERMINAT DENGAN DAGANGAN MATAWANG SILA
DAFTAR DI -> https://www.exness.com/a/somvfcrv

Baca Selengkapnya ....

TRADING FOREX MINGGU KEDUA PERBAIKI REKOD LAMA

Posted by Jongotai Isnin, 17 Oktober 2016 0 comments
Sejak start Akaun Real Forex dengan Exness Cent Akaun, tumpuan saya lebih terarah kepada Trading Forex sejak kebelakangan ini. Mood update blog juga berkisar tentang Trading Forex entah kenapa, mungkin juga sebab ada keuntungan yang memberansangkan sepanjang 2 minggu Trading Forex. Jika anda nak baca kisah saya Trading Forex minggu pertama sila ke link --> SINI

Image result for exness
DAFTAR AKAUN EXNESS UNTUK PENGALAMAN TRADING FOREX YANG HEBAT


Baca Selengkapnya ....

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entry Menarik Daripada babab.net

Starting Point

Blog Benjy Blogger bermula secara rasminya pada 5 Feb 2012. Blog ini adalah kesinambungan daripada blog pertama Benjy di http://www.benjystanis.co.cc yang kini hanya tinggal kenangan, walaubagaimana pun anda masih boleh melayari blog tersebut. Blog Benjy Blogger bermula daripada 25,437,629 di Alexa Ranking dan Google PR 0. Terima kasih.
Trik SEO Terbaru support Online Fashion Store - Original design by Bamz | Copyright of Benjy Blogger.

Promosi Hosting

Cheap Dedicated Servers

Cheap Reseller Hosting Reviews
Complete directory of low cost web hosting plans offered by the best web hosts.

Submit your website to 20 Search Engines - FREE with ineedhits!
SEO Services
Active Search Results

Disclosure of My Blog

My name Benjy and this is my personal blog. Apart to generate profit from Ad, it is a medium for me to share opinion with different views of human life.

I'm not responsible for any harm due to using any information in this blog. All information in this blog remain as information and please get advisable from professional person before acts on it.
Thank you for coming to my blog.